Pylos

Pylos, ook wel geschreven als Pilos, is een havenplaatsje aan de zuidwest kust van de streek Messinia op de Peloponnesos in Griekenland.net. Dichtbij het welvarende Costa Navarino en de biotoop van Gialova op een steenworp afstand van één van de mooiste stranden van de Peloponnesos Voidakilia beach. Pylos ligt op 52 kilometer, ongeveer een uur reistijd, van de stad Kalamata.

Pylos is een pittoresk vissersplaatsje op de Peloponnesos

Het stadje is amfitheatersgewijs gebouwd tegen de hellingen van de bergen in een komvormige baai. De jachthaven ligt aan de noordzijde van Pylos, vaak goed gevuld met zeilboten en de nodige visserskotters. Langs de boulevard en de oude haven de nodige terrasjes. Het centrum heeft een plein met oorlogsmonument en terrasjes in de schaduw van de bomen. ’s Avonds gezellig.

Vanuit de haven varen boten uit voor excursies naar bijvoorbeeld Voidakilia beach. Pylos ligt aan de baai van Navarino. Bijna geheel afgesloten van zee. De resten van het Turkse Niokastro kasteel zijn bezienswaardig als ook het lange “Golden beach”, ook wel het zandstrand van Gialova genoemd.

In de omgeving van Pylos is genoeg te zien en te doen. Wandelen en birdwatchen bij de Aga Osman lagune op zo’n zes kilometer ten noorden van de vakantiebestemming. Of het oude Paleis van Nestor bezoeken.

Peloponnesos foto album

Pylos tips

Natuurliefhebbers kunnen bij Pylos en Gialova hun hart ophalen. In zowel de grote Aga Osman lagune, ook wel Gialova lagune genoemd, als langs de kust van de Navarino baai komen interessante diersoorten voor. Meest vogelsoorten. Langs de baai van Voidakilia zorgt duinvorming voor de afscheiding met het natuurgebied. Een tip om hier een wandeling te gaan maken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Pylos stranden

Stranden heeft Pylos zelf eigenlijk niet, maar in de directe omgeving zijn de mooiste zandstranden te vinden. Het Golden beach van Gialova strekt zich over een lengte van zo’n zes kilometer. Een rustig zandstrand, waar de zeebodem langzaam afloopt. Met een huurauto ben je hier in een paar minuten.

Aan de andere zijde van de lagune ligt Voidakilia beach in een omega-vormige baai. Het mooiste zandstrand van de dit gedeelte van de Peloponnesos en het beroemde uitzicht vanaf de Navarino burcht Paleokastro is werkelijk adembenemend. Geen voorzieningen hier langs het strand.