Nei Pori

  Nei Pori is een toeristische badplaats in het zuiden van de Olympus Rivièra van Pieria. Het ligt op de grens van Macedonië en Thessalië op drie kilometer van Platamonas. De stranden hier zijn erg aantrekkelijk door het fijne zand, de breedte en het kraakheldere zeewater van de Egeïsche Zee.  Ook Nei Pori heeft een eigen treinstation met verbindingen naar bijvoorbeeld Leptokarya en Litochoro.

  Nei Pori is een moderne vakantiebestemming op Pieria

  Niet ver het binnenland in ligt de nog traditionele nederzetting Palio Pori. Leuk om te bezoeken en hier een authentieke lunch of diner te nuttigen. Het uitzicht wat je hiervandaan hebt is prachtig op de hele kustlijn. In Nei Pori vind je hotels, appartementen en andere voorzieningen voor toeristen. Het zandstrand loopt over in dat van Platamonas met op de achtergrond het Platamonas kasteel. Op het strand kun je voetballen met doeltjes, beach volleyballen of met en waterfiets een stukje de zee op gaan.

  Iets ten zuiden van Nei Pori bevindt zich een belangrijk moerasgebied. De kustlijn gaat hier over in een duinachtig gebied. Hier komen meer dan 600 verschillende bomen- en plantensoorten voor. Net als meerdere soorten reptielen, vissen en vogels. In dit natuurgebied komen zoet- en zoutwater samen en wordt ook wel de Delta van de Pinios-rivier genoemd.

  foto album Pieria

  Meer Griekenland aanbiedingen