Agios Ioannis

Agios Ioannis is de badplaats aan de Egeische kust van Pilion en ligt 55 kilometer van Volos. De vakantiebestemming trekt veel toeristen van over de hele wereld. Een mooie combinatie van de groene natuur, strand en de blauwe zee. Bovendien een prima uitvalsbasis om Pilion te ontdekken tijdens je vakantie.

Agios Ioannis is de vakantiebestemming aan de oostkust van Pilion

Agios Ioannis is ook het meest toeristisch ontwikkelde dorp aan de oostkust van Pilion. Langs de boulevard vind je de nodige tavernes, accommodaties, supermarkten, bars en souvenirshops. Het strand is kindvriendelijk, goed georganiseerd en aangrenzend vind je het nog mooiere zandstrand van Papa Nero.

Aan de noordkant van Agios Ioannis ligt het kleine kunstmatige haventje. Hier dobberen vissersbootjes en heb je een mooi uitzicht op de badplaats. Als je iets verder doorloopt kun je net om de hoge klif heenkijken en zie je een fraaie rustige baai.

Op 24 juni vindt hier elk jaar het een festival plaats ter ere van Klidonas. In de zomer zijn er bovendien concerten, culturele evenementen en andere festiviteiten in Agios Ioannis.

foto album

Agios Ioannis tips

Agios Ioannis haven en vissersbootjes Pilion

Vissersbootjes in de haven van Agios Ioannis

In Agios Ioannis zijn niet alleen het strand en de boulevard de trekpleisters. In het dorp zelf is het een tip om de kleine kerken van Agios Georgios en Agios Giannakis te bezichtigen. Bovendien is een bezoek aan het klooster van Agios Ioannis een aanrader.

Richting het strand van Papa Nero kom je een loopbrug tegen. De brug verbindt Agios Ioannis met het schitterende strand van Papa Nero. Tip om hiernaartoe te wandelen. Vlak voor de brug ligt een kindercamping met speeltuin aan het riviertje. Leuk voor de kinderen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Ioannis stranden

Pilion Papa Nero beach

Strand van Papa Nero op Pilion

Het strand van Agios Ioannis is lang en op sommige plaatsen breed. Zeker in de zomermaanden is het zandstrand in het centrum zeer goed georganiseerd met strandbedden, parasols en verschillende watersportmogelijkheden. Leuk om een waterfiets te huren en naar het strand van Papa Nero te gaan. Allebei bovendien kindvriendelijke stranden.

Niet alleen de stranden van Agios Ioannis en Papa Nero trekken vakantiegangers hierheen. Plaka beach is misschien wel het allermooiste strand van deze kustlijn van Pilion. Eenvoudig te bereiken vanuit zowel Agios Ioannis als Papa Nero en ook zeer de moeite waard.