Fakistra

Langs de Egeische kust van het schiereiland Pilion vind je schitterende baaitjes en verborgen stranden en grotten. Niet allemaal even toegankelijk, maar zeker de moeite waard om te gaan bezichtigen en te gaan bezoeken tijdens je vakantie in dit gedeelte van Griekenland. Fakistra is misschien wel het verborgen paradijs.

Fakistra beach is een verborgen paradijsje op het schiereiland Pilion

Fakistra beach ligt iets ten noorden van het populaire strand Mylopotamos op ongeveer 55 kilometer ten oosten van de stad Volos. De eerste blik vanaf de hoge rotsen is adembenemend met het witte zand, de fraaie rotsen en de smaragdgroene zee. Beneden ontdek je achter het strand de watervallen en een kleine beekje stroomt tussen de rotsen naar zee. Fakistra is niet het grootste en breedste strand van Pilion, maar zeker één van de mooiste.

Het zeewater loopt op Fakistra beach snel af en de bodem is bedekt met kiezels en rotsen. De zee is hier zeker in mei en begin juni nog fris. Op het strand en tussen de rotsen zie je in het hoogseizoen de nodige tentjes staan van mensen die hier de schaduw mee opzoeken. Fakistra beach is (nog) niet georganiseerd.

foto album

Fakistra tips

Aan de noordkant van Fakistra vind je twee verborgen grotten. Een tip om te gaan bekijken als je op het strand bent. Een ervan, Panagia Megalomata genaamd, heeft prachtige stalagtieten en de andere een historische achtergrond.

Op een paar meter afstand van de grot Panagia Megalomata ligt de andere grot en hierin was tijdens de Turkse overheersing de verborgen school van Tsagarada gevestigd. Vergeet als je in mei of juni naar Pilion reist ook niet naar de kleine waterval te gaan achter het strand.

Meer Griekenland aanbiedingen


Fakistra stranden

Fakistra beach is geen Blue Flag Beach. Dat komt voornamelijk omdat het strand niet georganiseerd is. Zeker in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk rustig. In de zomermaanden kan het op Fakistra een stuk drukker zijn met voornamelijk Grieken.

Ondanks dat de zeebodem snel afloopt is het strand geschikt voor kinderen. De zee is hier rustig en het zeewater kraakhelder.