Ontdek de verborgen stranden bij Poros op Kefalonia

20 juni 2023 Bas Wanrooij

Ontdek de verborgen stranden bij PorosPoros is een bestemming langs de oostkust van Kefalonia. Vanuit Argostoli bereik je de grootste havenplaats van het oosten via een fraaie groene kloof, die zich de langste kloof van het eiland mag noemen. De kuststrook is zo’n twee kilometer lang en het aantrekkelijkste gedeelte om te gaan zwemmen is bij het kiezelstrand Aragia beach. Er zijn echter nog meer en mooiere stranden in de omgeving van Poros. Je kunt ze soms te voet of met een huurauto, maar allemaal over zee gaan ontdekken. We hebben de verborgen stranden bij Poros voor je op een rijtje gezet.

Koutsoupia beach

Koutsoupia beach is zonder twijfel het mooiste strand langs de zuidoostkust van Kefalonia. Zelfs één van de fraaiste stranden op Kefalonia en tegelijkertijd niet gemakkelijk te bereiken. Met een boot, van bijvoorbeeld VIP Cruises Kefalonia, kun je vanuit Poros naar dit afgelegen strand toe en genieten van een duik in smaragdgroen, kraakhelder zeewater. Hier geen massatoerisme en alleen in de zomermaanden een kleine kantina voor wat eten en drinken. Tip: neem altijd zelf in ieder geval genoeg drinkwater mee. En een goede snorkelset mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wil je liever gaan wandelen? Er is een wandelpad vanuit Antisamos beach naar Koutsoupia beach van zo’n zeven kilometer lengte. Geen gemakkelijk pad en denk eraan dat je alleen via dezelfde weg weer terug kan. Wij geven de voorkeur aan een boottochtje vanuit Poros.

Xilomata beach

Koutsoupia beach verborgen strand bij Poros

Koutsoupia beach

Xilomata beach ligt tussen Poros en en Koutsoupia beach in en is een andere verborgen parel. Je kunt wandelend zeker tot aan Lazarus beach komen en het laatste stuk zul je wat moeten klauteren over de rotsen. Beter is om over zee te gaan en bijvoorbeeld een cruise te combineren met Koutsoupia. Dan bezoek je twee fraaie stranden op één dag en dit kun je afstemmen met de kapitein of de bootverhuurder. Dit strand bestaat uit meerdere delen en is smaller dan bijvoorbeeld Koutsoupia. Een wit kiezelstrand met helder zeewater, maar zonder voorzieningen.

Kako Lagadi beach

Kako Lagadi beach kun je met een huurauto bereiken en een ander verborgen strand. Het ligt vijf kilometer ten zuiden van Poros. Je kunt het strand niet zien vanaf de weg en het laatste stukje dien je dan ook te voet af te leggen. Het kiezelstrandje ligt onder de rotskust met enkele grotten. Ook hier zijn geen voorzieningen en kun je prachtig snorkelen. Als je wilt kun je Kako Lagadi ook per boot vanuit Poros bezoeken en zelfs combineren met een dagtochtje naar Xilomata en Koutsoupia beach. Zoek je een vakantieadresje in Poros om de verborgen stranden te ontdekken? Kijk eens bij de pakketreizen van Ross Holidays.