10 prachtige plekken om te zwemmen in Griekenland

13 mei 2020

10 prachtige plekken om te zwemmen in GriekenlandWaar in Griekenland zou jij graag willen zwemmen? Een duik nemen in kraakhelder azuurblauw zeewater bij een Grieks eiland of langs de kust van het vasteland. Liefst 97% van het zeewater is van uitstekende kwaliteit langs de Griekse kusten en behoort hiermee tot de schoonste en mooiste kustgebieden van Europa. We hebben 10 prachtige plekken om te zwemmen in Griekenland op een rijtje gezet. Op van die plaatsen waar je wellicht nog niet bent geweest. Dus zet ze op je ‘bucketlist’ voor Griekenland.

Seychelles beach – het zeewater bij dit strand op het eiland Ikaria kleurt letterlijk 50 tinten blauw. Bij Seychelles beach hebben wij in mei zeewater gezien dat we echt niet konden weerstaan om een duik in te nemen. De zeebodem bij het witte kiezelstrand loopt vrij snel af, maar je ziet de zeebodem overal duidelijk. Ook als het zeewater meters diep is. Vanaf de typische rotspartijen is een sprong in zee wat je wilt.

Sarakiniko Milos – het landschap is hier op het eiland Milos door de wind en zee gevormd. Als bijnaam heeft het kustgebied ‘het maanlandschap’ en een sprong vanaf de fraai gevormde witte rotsen nodigt uit. Met een bootexcursie vaar je langs de kust tot Kleftiko, waar het diepe zeewater smaragdgroen kleurt. Kun jij de verleiding weerstaan om op deze prachtige plek in Griekenland niet te gaan zwemmen?

Blue Caves bij Paxos zwemmen in GriekenlandLalaria beach – op het eiland Skiathos vind je dit afgelegen strand. Het is alleen vanaf zee bereikbaar en de witte kiezelstenen zorgen voor een fraai contrast met het turquoise zeewater. Al ver voordat je bij Lalaria beach aankomt is het verleidelijk om een duik in zee te nemen. Na het uitgooien van het anker vanaf de boot is zwemmen en snorkelen wat je hier ongetwijfeld gaat doen.

Blue caves Paxos – de grotten vind je langs de westkust van het Ionische eilandje. Ook dit gebied is alleen vanaf zee te bereiken. Met een boot vaar je tot in de grotten, maar al ruim hiervoor zie je waarom deze grotten op Paxos zo worden genoemd. Azuurblauw is de beste omschrijving voor de kleur van het zeewater en vanaf de boot kun je een duik in zee nemen. Als je hier niet bent wezen zwemmen, krijg je later tijdens de boottocht een mooie herkansing bij Voutoumi beach op Anti-Paxos.

Lipsi prachtige plek om te gaan zwemmen in GriekenlandTiganakia Lipsi – dit kiezelstrand strand ligt tussen twee eilandjes bij het Griekse eiland Lipsi. Tiganakia ligt uit de wind en witte kiezels bedekken het strand en de zeebodem. Met een motorbootje kun je hier zelf naartoe varen vanaf Lipsi. Een georganiseerde excursie is een andere mogelijkheid. De hele zone tussen de Aspronisi eilandjes kleurt 50 tinten blauw en hier zwemmen is een absolute must.

Koutsomitis beach Astypalea – Een strook van witte kiezels vormt het strand en verbindt de gelijknamige eilandjes bijna met elkaar. Vanaf het Griekse eiland Astypalea is dit de populairste dagexcursie. Een prima alternatief is de baai van Kounoupes, dat hier op een paar kilometer vandaan ligt. In beide baaien kleurt het water aantrekkelijk blauw en op een warme zomerdag is hier zwemmen hemels.

Simos beach 10 prachtige plekken om te zwemmen in GriekenlandSimos beach – is een echt wit zandstrand. Eigenlijk zijn het zelfs twee stranden en verdeelt een eiland het lange en brede strand in twee gedeeltes. Voor ons is dit één van de mooiste stranden van Griekenland en je krijgt hier echt het gevoel van de Caraïben. Vanaf de Peloponnesos kun je met de veerboot naar het eiland Elafonissos overvaren. Na een kwartier ben je al aan de overkant. Hier vind je het prachtige Simos beach.

Fakistra – deze baai ligt verscholen langs de oostkust van het schiereiland Pilion. Het zeewater kleurt hier smaragdgroen en het enige dat wilt doen als je de baai van bovenaf ziet liggen is zwemmen. De kust van Pilion is hier op meerdere plaatsen prachtig en naast Fakistra beach lonkt ook het kraakheldere zeewater van Damouhari voor een duik in zee. Op deze locatie is ook een gedeelte van de film Mamma Mia! opgenomen.

Fakistra op Pilion prachtige plek om te gaan zwemmenEgremni – het zeewater bij Egremni beach op Lefkas behoort tot de 10 blauwste ter wereld. Het nodigt je dan ook uit om in te duiken en lekker te gaan zwemmen. Door een aardbeving is de toegangsweg ingestort en kun je het strand en de zee hier alleen veilig over zee bereiken. Egremni staat al jaren in de top 10 van mooiste stranden van Griekenland en is een tip een te bezoeken.

Vouvourou – voor de kust van Vouvourou op Chalkidiki ligt het eiland Diaporos. Met een motorbootje kun je hier zelf naartoe varen. Op het eilandje zijn slechts een paar villa’s waar je kunt overnachten. Zwemmen in de Blue Lagoon of bij White beach is uitnodigend.