Milina

  Milina is een kustplaats op het schiereiland Pilion in Griekenland. Het ligt op 48 kilometer rijden van de stad Volos en is een nog authentieke vakantiebestemming. Hier tref je nog geen massatoerisme aan. Aan zee en langs het strand vind je de nodige terrasjes van tavernes, restaurants en bars. Naar het zuiden op twee kilometer van het centrum vandaan ligt de fraaie natuurlijke haven bij Mavro Petra en Angios Andreas. De grote baai ligt vol met zeilboten.

  Het echte Pilion vind je bij het dorp Milina

  In het kleine centrum valt de Agios Theotokou kerk op. Tijdens een wandeling door het dorp is deze kerk een korte stop waard. Milina heeft een smal kiezelstrand. In de buurt kun je naar Vathi Spilia, Olive beach of naar Mirko beach aan de oostkust van Pilion op acht kilometer rijden. Ook mooi is het smalle kiezelstrand van Chondri Ammos.

  Voor de kust van Milina ligt het groene onbewoonde eilandje Atlas. Centraal ligt het oude Holy Forty klooster. Leuk is een bezoek aan het bergdorpje Lavkos op zes kilometer van het kustplaatsje. Bovendien heb je hier vandaan een prachtig uitzicht op de kustlijn, de natuurlijke haven en het eilandje Atlas. Bezienswaardig zijn tevens enkele kloosters in de omgeving, zoals het Agios Spyridon klooster op acht kilometer rijden. De hele omgeving leent zicht uitstekend om mooie wandelingen te maken door de natuur. Een andere vakantiebestemming in de buurt is Kalamos.

  Pilion foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen