Nea Makri

Nea Makri is een kustplaats in de streek Attika op het vasteland van Griekenland. De ligging is ideaal  voor diegene die dichtbij de luchthaven van Athene willen verblijven en dichtbij de haven van Rafina om bijvoorbeeld door te reizen naar de Cycladen-eilanden. Het ligt naast de bestemming Mati, op acht kilometer ten noorden van Rafina en op 32 kilometer van Athene vandaan. In november wordt Nea Makri regelmatig gebruikt als verblijfsplaats door deelnemers aan de Athens Authentic Marathon die jaarlijks in het tweede weekend van deze maand wordt georganiseerd.

Nea Makri is een kustplaats dichtbij Rafina en de luchthaven

Nea Makri ligt pal aan de oude hoofdweg 83 richting Marathonas en verder door naar Chalkida op Evia. Bij de kleine haven, waar veel vissersboten in liggen, vind je de meeste restaurants en kun je een wandeling maken over de boulevard van de vakantiebestemming. Aan de noordkant van het dorp vind je het heiligdom van de Egyptische goden. Dit is een kleine archeologische vindplaats die je dagelijks gratis kunt bezoeken. Het Agios Efraim klooster is de grote bezienswaardigheid bij deze plaats en onze tip. Dit klooster ligt 3,5 kilometer landinwaarts en is één van de oudste kloosters van Athene. Het Agios Ephraim klooster dateert namelijk al uit de 10e eeuw.

Nea Makri beach is richting het noorden het mooiste, breedste en best georganiseerd bij Brexiza beach. Het ligt aan de Attika Rivièra, zoals de kust hier wordt genoemd. Ook Marathon beach en Schinias beach zijn prima alternatieven in de buurt voor een dagje zon, zee en strand als je in Nea Makri op vakantie bent. Zoumperi beach ligt aan de zuidkant van de vakantiebestemming en is een goed georganiseerd strand.

Foto album Attica

Nea Makri tips

Agios Ephraim klooster in Nea Makri

Agios Ephraim klooster in Nea Makri

Als je in Nea Makri op vakantie bent is het een tip om naar Marathonas te gaan. Hier vind je bijvoorbeeld het Marathon museum. Elk jaar op de tweede zondag van november start hier de enige echte authentieke marathon. De Athens Marathon is de moeder der marathons met één van de moeilijkste parcours ter wereld.  Het dorpje Marathonas ligt op slechts acht kilometer afstand.

Mocht je een plaats zoeken om één of een paar nachten te verblijven, omdat je bijvoorbeeld geen aansluiting hebt met je vlucht naar Athene en de veerboot vanuit Rafina, dan is Nea Makri een tip en goede mogelijkheid. De ligging is zowel dichtbij het vliegveld als dichtbij de haven van deze veerboten.

Leuk om te bezoeken is de honingboerderij Melissokomia Apospori op zes kilometer afstand en dichtbij Marathonas. Hier kun je talloze honingsoorten proeven en kopen. Ook voor kinderen zijn er dingen om te doen. 

Meer Griekenland aanbiedingen


Nea Makri stranden

Zoumperis is grootste en best georganiseerde zandstrand van Nea Makri. Het ligt twee kilometer ten zuiden van deze stad dichtbij het resort van de Griekse luchtmacht. Langs het strand van Zoumperi vind je de nodige accommodaties, tavernes en beach clubs.

Schinias is het mooiste strand, maar ligt op echte kilometer rijden van de badplaats. Hier is het strand ongeorganiseerd en de zanderige zeebodem loopt langzaam af. Ook voor (kleine) kinderen dus een fijne plek voor dagje aan zee.