Stoomtrein Pilion

De stroomtrein van Pilion heet “Moutzouris” en rijdt van station Ano Lehonia, ook wel Ano Lechonia genoemd, naar Milies. Let op dat het het stationnetje van Ano Lehonia niet in Volos ligt, maar 12 kilometer ten zuidoosten van deze stad. Ongeveer 20 minuten rijden met een huurauto of taxi. Een prachtige tocht door Pilion en een tip om te ervaren tijdens je vakantie. Ook leuk voor de kinderen. Reserveer voor deze treinreis wel een hele dag.

Een reis met het stoomtreintje van Pilion is een tip voor je vakantie

In juli en augustus rijdt het stoomtreintje elke dag, maar in mei, juni en september alleen in het weekend. Om 10.00 uur vertrekt “Moutzouris” met veel lawaai vanaf het oude station van Ano Lechonia. Hier kun je ook de kaartjes kopen voor de treinreis. Het treinritje zelf van 15 kilometer, enkele reis, duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg is er nog een stop van 15 minuten in Ano Gatzea. Om 15.00 uur rijdt de stroomtrein weer terug vanuit Milies. Wist je dat het spoor van de Pilion trein, slechts 60 cm breed, één van de smalste ter wereld is?

De treinreis op Mount Pilion met de stoomtrein wordt wel de mooiste van Griekenland genoemd. Onderweg krijg je van alles te zien, maar de bruggen zijn de bezienswaardigheden. Het treintje rijdt niet harder dan 20 kilometer per uur en vanuit de ramen kun je mooie foto’s maken en genieten van het uitzicht.

foto album

Stoomtrein Pilion bezienswaardigheden

Stoomtrein Pilion stalen brug

Stalen brug – Stoomtrein Pilion

In 1892 is men gestart met de bouw van de spoorlijn en pas in 1903 was het spoor compleet tot aan Milies. Onderweg rijdt het stoomtreintje met vier wagons over twee bruggen. De lange stenen brug van Kalorema met vijf fraaie bogen biedt een spectaculair uitzicht en de tweede brug van metaal is iets korter. Deze laatste brug van Taxiarhis, ook wel “Chirico’s Bridge” genoemd, is vlakbij het station van Milies.

Niet ongebruikelijk dat je wandelaars tegenkomt langs het spoor. Het parcours wordt namelijk ook gebruikt als wandelroute. Niet ongevaarlijk en je moet wel heel goed weten wanneer de trein langskomt. Bovendien zijn er geen voorzieningen op de route; alleen in Ano Gatzea halverwege.

Meer Griekenland aanbiedingen


Stoomtrein Pilion hoe te bereiken

Pilion stoomtrein station Ano Lehonia

Station Ano Lehonia – Stoomtrein Pilion

Met een auto of taxi kun je et station van Ano Lehonia eenvoudig bereiken en genoeg gratis parkeerplaatsen. Het openbaar vervoer is een andere optie. Vanuit Volos kun je de bus nemen naar Platanidia. Deze buslijn maakt een stop in Lehonia.

Op het station van Ano Lechonia kun je kaartjes kopen voor “Moutzouris”, wat in het Nederlands “smeerpoets” betekent. Een retourtje voor volwassenen kost € 18,- en voor kinderen € 10,-.