Vliegveld Thessaloniki

Het vliegveld van Thessaloniki is een internationale luchthaven met de IATA code SKG en wordt ook wel Makedonia Airport genoemd. De ligging is 14 kilometer ten zuiden van de stad Thessaloniki en er is een goede busverbinding met deze stad en het centrum. Thessaloniki Airport is de op één na grootste luchthaven van Griekenland en staat wat vliegverkeer betreft op de vierde plaats na de vliegvelden van Athene, Heraklion en Rhodos.

Thessaloniki Airport is de op één na grootste luchthaven van Griekenland

Thessaloniki Airport is niet alleen de luchthaven van de stad Thessaloniki, maar wordt ook gebruikt voor Chalkidiki en de streek Macedonië. Het vliegveld is ook een alternatief voor Volos Airport om Pilion te bereiken of voor Kavala Airport om naar het Griekse eiland Thassos op vakantie te gaan. Voor zowel Pilion als Thassos is een huurauto aan te bevelen. De bus is een andere, goedkopere manier, om je reis naar Pilion en Kavala voort te zetten.

Vliegtickets naar Thessaloniki zijn het hele jaar door voordelig online te boeken. Vanaf Amsterdam Schiphol wordt er meerdere keren per week rechtstreeks door Transavia op deze Griekse luchthaven gevlogen. Meest lijndiensten van februari tot en met oktober. Jaarlijks komen er 1.600.000 toeristen uit het buitenland aan op deze luchthaven. Met binnenlandse vluchten komen er per jaar 850.000 vakantiegangers op Thessaloniki airport aan (bron: HCAA).

Officieel is het vliegveld van Thessaloniki een militaire luchthaven. Dat betekent dus dat je hier GEEN foto’s mag maken. Je loopt het risico dat je camera wordt afgenomen als je een foto maakt van je vliegtuig, de landingsbaan of een ander vliegtuig. Pas binnen in de aankomsthal, achter de douane, mag je weer fotograferen.

Thessaloniki foto album

Vliegveld Thessaloniki tips

Luchthaven Thessaloniki SKG luchtfoto

SKG Airport in Griekenland

Als je vertrekhal van het vliegveld inloopt en naar links gaat kom je bij een verse bakker terecht. Niet alleen erg lekker, maar prijzen zoals je gewend bent in Griekenland en geen hoge luchthaventarieven voor een broodje. Bovendien is het verse ambachtelijke ijs hier een tip voor na je broodje.

Een andere tip is om Thessaloniki in de winter te bezoeken en met een huurauto de bergen in te rijden om te gaan skiën. Het hoogste skicenter van Griekenland Kaimaktsalan ligt op 135 kilometer rijden van de stad.

Bekijk de actuele aankomsttijden op Thessaloniki Airport van vliegtuigen en de actuele vertrektijden op vliegveld Thessaloniki.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Thessaloniki hoe te bereiken

Aankomsthal Thessaloniki luchthaven SKG

Bagageband aankomsthal SKG Airport

Thessaloniki Airport wordt vanaf Schiphol Amsterdam aangevlogen door Transavia en vanaf Brussel Charleroi en Weeze door Ryanair. Vanaf alle drie de luchthavens zijn er meerdere vluchten per week en ook in de wintermaanden zijn er vluchten naar Thessaloniki. Vliegtickets zijn voordelig en je kunt een stedentrip naar Thessaloniki combineren met een strandvakantie op Chalkidiki.

Vanaf het vliegveld Thessaloniki vertrekt buslijn 78 naar het centrum van de gelijknamige stad. In driekwartier sta je in het centrum van Thessaloniki. Buskaartje is erg goedkoop en kost nog geen euro per persoon. Om de 45 minuten gaat er een bus naar het centrum vanaf de luchthaven. Alternatief is een taxi. Kosten hiervoor ongeveer € 25,- per rit. Zowel de bussen als taxi’s staan voor de aankomsthal.

Op het vliegveld zijn genoeg parkeerplaatsen om je huurauto achter te laten of hier op te halen.