Vliegveld Volos

Het vliegveld van Volos (Nea Anchialos National Airport) met de internationale afkorting VOL ligt langs de E75 snelweg naar de stad Volos. De luchthaven opereert sinds 1993 en is een modern en klein vliegveld. Parkeren kun je hier voor de deur en is gratis. Het aantal internationale vluchten op de luchthaven is beperkt en er is een frequente busverbinding met Volos. De afstand naar Volos bedraagt 40 kilometer.

Volos Airport is voor de vakantiebestemmingen Pilion en Noord Evia

Vanaf Schiphol is er een vlucht met Transavia naar Volos airport. Het is tevens de internationale luchthaven voor Pilion. Er is één landingsbaan met een lengte van 2.745 meter. De vliegtijd vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer drie uur. De meeste vakantievluchten zijn combinatievluchten met een Grieks eiland als Santorini. Vliegtickets naar Volos vanuit Nederland zijn online haast niet te verkrijgen. Eigenlijk zijn er nooit lange wachtrijen bij in het inchecken op Volos of om door de douane te gaan.

Op het vliegveld is ruimte voor vijf vliegtuigen tegelijk. In 2014 kwamen er 32.346 internationale toeristen aan op Volos Airport om hun vakantie door te brengen (bron: HCAA). Met nationale vluchten kwamen er 581 passagiers aan in dat jaar. Ondanks dat het een kleine luchthaven is zijn er een paar reisbureaus en autoverhuurbedrijven die hier een kantoortje hebben in de aankomsthal.

Vliegveld Volos vakantiebestemmingen

Het vliegveld van Volos wordt gebruikt voor vakantiebestemmingen op Mount Pilion als Kala Nera. Maar ook voor een bezoek aan de stad Volos voor de tsipouradika. Zelfs wordt de luchthaven gebruikt voor het noorden van het Griekse eiland Evia. Badplaatsen als Pefki en het grote all-inclusive resort van Club Med Gregolimano zijn de belangrijkste bestemmingen. Vanuit Glyfa vaar je over naar Agios Kampos en vandaar uit reis je verder naar je vakantiebestemming op Evia.

Meer Griekenland aanbiedingen