Agios Nektarios

  Het Agios Nektarios klooster op het Griekse eiland Aegina staat naast de grootste kerk van Griekenland. Je vindt het imposante gebouw langs de doorgaande weg van Aegina-stad naar de Afaia tempel in het dorpje Palaiochora en ligt op zes kilometer afstand van de hoofdstad. Het klooster is gebouwd op de oude fundamenten van een Byzantijns klooster en de (nieuwe) kerk er pal naast in de periode van 1904 tot 1910. Je kunt het gebouw dagelijks gratis bezichtigen en bezoeken. Elk jaar op 9 november wordt de naamdag van de heilige Nektarios groots gevierd. Anno 2018 wonen er nog steeds nonnen in het klooster.

  Agios Nektarios is de grootste kerk van Griekenland

  De architectuur van de Agios Nektarios kerk is afgeleid van de Agia Sophia kerk in Constantinopel. De heilige Nektarios verblijf de laatste jaren van zijn leven in het klooster en overleed hier in 1920. Hij is begraven in het klooster en pas in 1961 is hij officieel heilig verklaard. Het klooster heette in een ver verleden Agios Theodoros en heeft een naamsverandering gehad.

  In de directe omgeving vind je tegen de berghelling de overblijfselen van de oude hoofdstad Palaiochora Aegina. Mooi gebied om te gaan wandelen en prima te combineren met een bezoek aan deze kathedraal.

  foto album Aegina

  Meer Griekenland aanbiedingen