Aphaia tempel

  De Aphaia tempel, ook wel Afea tempel genoemd, is de belangrijkste bezienswaardigheid van het Griekse eiland Aegina. Je vindt de tempel aan de oostzijde van het eiland tussen het dorp Mesargos en de badplaats Agia Marina op 11 kilometer van Aegina-stad. Het is één van de mooiste en best bewaarde tempels van Griekenland. Het panoramisch uitzicht vanaf de tempel is misschien bijzaak, maar adembenemend.

  De Aphaia tempel is één van de mooiste tempels van Griekenland

  De overblijfselen die we vandaag de dag zien van de tempel zijn afkomstig van de derde generatie van de Tempel van Aphaia. Een tempel gebouwd in de Dorische stijl en dateert uit het jaar 500 voor Christus. Oorspronkelijk stonden zes zuilen aan de korte zijden en twaalf zuilen aan beide lange zijden van de Aphaia tempel. In de tempel stonden nog twee rijen met beide vijf kleinere zuilen. Nu zijn er 20 zuilen aan de buitenzijde in tact en in de tempel ook nog behoorlijk wat kleinere zuilen.

  De archeologische site van de Tempel van Aphaia is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.00 uur en de entree bedraagt € 6,- per persoon. Niet alleen de tempel is bezienswaardig, maar ook overblijfselen van andere gebouwen op het terrein. Men denkt dat Aphia de voorloper is van de Parthenon in Athene.

  foto album Aegina

  Meer Griekenland aanbiedingen