Perdika

  Perdika is een kustplaats op het Griekse eiland Aegina. Het ligt in het zuidwesten van het Saronische eiland op negen kilometer rijden van de hoofdstad Aegina-stad. Vanuit de baai vertrekken bootjes naar Moni beach bar op het eilandje voor de kust. Op het schiereiland zijn de kapellen Apostles Aquila en Priscilla en Agios Sozon bezienswaardig.

  Perdika is een kustplaats op het Griekse eiland Aegina

  Van oorsprong is Perdika een vissersdorp. Je ziet dan ook meerdere vistavernes aan de boulevard en aan de steigers dobberen veelal vissersboten. Het dorpsstrand ligt uit de wind en is geschikt voor families met kinderen. Het zeewater is helder, de bodem bedekt met zand en deze loopt geleidelijk af in zee. Op Perdika-beach kun je ligbedden en parasols huren in de zomermaanden. In en rondom het traditionele vissersdorp zelf vind je genoeg hotels, appartementen en zelfs kleine villa’s om in te verblijven. De Agios Sozon kerk ligt dichtbij zee en is bezienswaardig. Deze kerk is na de Tweede Wereldoorlog gebouwd, doordat de Agios Sostis kapel werd vernietigd. Op 6 en 7 september zijn er jaarlijkse festiviteiten.

  Vanuit Perdika kun je met een huurauto gemakkelijk naar Aegina-stad voor wat meer vertier. Ook kun je naar de Afaia Tempel en de grootste kerk van Griekenland rijden. Het is dan ook een goede uitvalsbasis om het eiland te gaan ontdekken.

  foto album Aegina

  Meer Griekenland aanbiedingen