Palaiochora Aegina

  Palaiochora is een archeologische bezienswaardigheid op Aegina. Je vindt de overblijfselen van de oude hoofdstad centraal op het eiland op een steenworp afstand van de Agios Nektarios kathedraal. Paleochora, wat ‘oude stad’ betekent, werd door de Aegineten gebouwd op een plaats wat verder van de kust. Om zo piraten te weerhouden van plunderingen. Tot 1821 was het de hoofdstad, maar hierna trokken veel bewoners naar de kust om zich te vestigen.

  Palaiochora Aegina is de oude hoofdstad van Aegina

  Opvallend in Palaichora Aegina zijn de vele kerken in het gebied. Op een relatief klein oppervlakte vind je restanten van circa 30 kerkjes. Sommigen zijn nog een in goede staat en andere zijn fraaie gerestaureerd. Ook tref je hier overblijfselen aan van een Venetiaans kastro uit 1654. Een mooi gebied om doorheen te wandelen en de toegang is gratis. Tips is om de zonsondergang hiervandaan te bekijken.

  Voorbeelden van kerken en kloosters die je hier kunt bezichtigen zijn Agios Kyriaki, Agios Ioannis Theologos, Agios Stylianos, Panagia Toi Giannouli, Agia Saranta en Agia Fanourios. Sommige kapellen hebben nog fraaie muurschilderingen.

  foto album Aegina

  Meer Griekenland aanbiedingen