Agia Fotini

Agia Fotini, ook wel Fotia of Agia Fotinis genoemd, is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Chios. De badplaats ligt 10 kilometer ten zuiden van Chios stad en op acht kilometer van de luchthaven van het eiland. Een gezellige bestemming met alle faciliteiten voor een geslaagde vakantie.

Agia Fotini is een rustige vakantiebestemming op Chios

Het strand van Agia Fotia (Fotini) is van zand en kiezelstenen. Aan de noordzijde van de baai zijn het kleine stenen en meer naar het zuiden toe wordt het strand breder en meer bedekt met zand. Het zeewater loopt wat sneller af als bij het strand van Karfas, maar nog steeds geschikt voor families met kinderen.

In de badplaats Agia Fotini zijn de nodige tavernes en Griekse restaurants en in de zomermaanden gezellig druk. Voor het drukke nachtleven hoef je niet in deze badplaats te zijn en kun je beter naar Karfas of Kontari gaan.

foto album Chios

Agia Fotini tips

Voor een dagje strand kun je beter naar het Agios Emilianos strand iets ten zuiden van Agia Fotini in dezelfde baai Megas Limionas. Het ligt op 15 kilometer rijden van Chios stad en behoort tot één van de vijf mooiste stranden van Chios.

Leuk om te bezoeken is het mastiekdorp Kallimasia op twee kilometer rijden landinwaarts. Het klooster Panagia Plakidiotisa uit 1625 is een bezoek waard. In 1822 kwamen hier honderden nonnen om het leven tijdens gevechten met het Ottomaanse leger.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agia Fotini accommodaties

De meeste accommodaties in Agia Fotia zijn kleinschalig en hotels of appartementen. Vaak familie eigendom, eenvoudig ingericht en sommige direct aan zee of aan de kleine boulevard aan de noordzijde van het strand. Ze hebben zelf meestal een taverne bij de accommodatie voor het ontbijt, de lunch of een eenvoudig Grieks diner.