Ontdek deze 5 verborgen stranden op Corfu

5 januari 2024 Bas Wanrooij

Verborgen Giali beach op CorfuOok op het Ionische eiland Corfu liggen fraaie verborgen stranden en deze vijf zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Tevens zijn het de beste plekken om te snorkelen op Corfu. Baaien met kiezel- en zandstranden die je niet zomaar kunt zien en waar je dus wel wat voor moet doen om erop te geraken. Soms te voet over een wandelpad door de natuur of zijn deze onontdekte stranden alleen over zee te bereiken. Een bootje huren op Corfu biedt dan uitkomst en is bovendien afwisselend en leuk om te doen in je vakantie. Ga er dus lekker op uit en ontdek deze 5 verborgen stranden op Corfu.

Giali beach

Giali beach vinden wij zelf het mooiste verborgen strand van Corfu en ligt langs de westkust tussen Paleokastritsa en Ermones in. Het gemakkelijkste om deze nog onbekende baai te bereiken is over zee vanuit Ermones. Hier kun je dan ook een motorboot huren en met je hele gezin of groep vrienden naar de ‘hidden gem’ Giali varen. In de baai van Giali ga je voor anker en zwem je zelf naar dit prachtige kiezelstrand toe. Vergeet geen eten en drinken mee te nemen, want op Giali beach zijn geen ligbedjes te huur en is geen kiosk of taverne aanwezig.

Te voet kun je hier ook komen, maar de wandelroute is niet voor iedereen en bovendien is het laatste stuk van het pad onverhard met een touw langs steile rotsen om je aan vast te houden. Giali beach is tevens één van de mooiste plekken om te gaan snorkelen op Corfu. De onderwaterwereld langs de rotskust en op de rotsachtige bodem is fraai met bijvoorbeeld naaldvissen en prachtig gekleurde pauwlipvissen. Door het kristalheldere zeewater kijk je meters diep met je duikbril en snorkel op.

Chomi beach

Chomi beach op CorfuChomi beach wordt ook wel ‘Paradise beach’ genoemd op Corfu en is alleen over zee te bereiken. Wel is er de mogelijkheid om via een wandelpad wat alleen bij locals bekend is Chomis beach en baai van bovenaf te zien. Een spectaculair uitzicht wat we zelf hebben mogen bewonderen. Het is wel een lange wandeling en het uitdagende pad kent zowel steile als smalle gedeeltes.

Om bij het strand te komen, want erop mag niet meer wegens gevaar van stenen en rotsen die naar beneden kunnen vallen, kun je het beste een bootje huren in Liapades of Paleokastritsa. Bijvoorbeeld bij de hippe La Grotta bar. Als tip geven we je mee om in de ochtend naar Chomos beach te varen, aangezien het rond het middaguur meestal vanuit het noordwesten (wat) gaat waaien. Vergeet ook je snorkelset niet, want onderwater is hier genoeg flora en fauna te zien op de rotsachtige zeebodem.

Porto Timoni beach

Porto Timoni beach afgelegen op CorfuDe dubbele baai van Timoni, zoals Porto Timoni beach ook wel wordt genoemd, ligt afgelegen in het noordwesten van Corfu. Vanuit het bergdorp Afionas start bij taverne Dionysos een wandelpad hiernaartoe. Het pad is goed begaanbaar, maar we adviseren wel om goed schoeisel te dragen als je deze wandeling van zo’n 30 minuten gaat maken.

Inmiddels is dit verborgen strand op Corfu al wel ontdekt en in het hoogseizoen is het raadzaam om al vroeg met je wandeling te starten. Ook met  een taxiboot kun je op Porto Timoni beach komen. Of je kunt zelf een motorbootje of waterfiets huren. In bijvoorbeeld Arillas is zo’n boot een dagdeel of dag te huur voor vier tot maximaal zes personen zonder vaarvergunning. Beide baaien van Porto Timoni zijn snorkelhotspots, waar je dichtbij de kust veel vissen en planten onderwater kunt zien.

Kastelli beach

Kastelli en Mikro Kastelli beach zijn hidden gems op Corfu. Deze twee witte en nog onontdekte strandjes vind je tussen Agios Georgios en Paloekastritsa ook in het noordwesten van het eiland Korfoe. Je kunt hier alleen over zee komen en het beste huur je een motorboot hiervoor in Paleokastritsa. Vraag vooraf aan het verhuurbedrijf of je hierheen mag varen. Dit aangezien niet alle bootverhuurders hiervoor een vergunning hebben. De zee kan hier vrij ruw zijn en er zijn op zowel Mikro Kastelli als Kastelli beach geen voorzieningen. Breng je een bezoek aan het fort van Angelokastro? Dan kun je beide Kastelli stranden bijna helemaal van bovenaf zien liggen.

Akoli beach

Akoli beach in het noordoosten staat ook in onze top 5 van verborgen stranden op Corfu. Dit witte kiezelstrand kun je zowel te voet als over zee bereiken. In de zomermaanden zijn er ligbedjes te huur op Akoli beach en vaart er zo nu en dan een heuse snackboot langs. Toch is het raadzaam om zelf genoeg drinkwater en wat te eten mee te nemen als je naar Akoli beach toegaat.

Als je wandelend wilt gaan parkeer je je auto of scooter langs de weg van Avlaki naar Agios Stefanos. Er is een kleine parkeerplaats en het pad start bij een groen breed hek. Je kunt ook een bootje huren in Agios Stefanos en naar Akoli beach varen.

Neem vooral ook je snorkelset mee naar bovengenoemde stranden. Het zeewater is namelijk kraakhelder en de rotsachtige kustlijn zorgt voor een mooie onderwaterwereld. Ben je op zoek naar een toegankelijker strand met voorzieningen? Bekijk dan ons overzicht van de 7 mooiste stranden op Corfu