Ermones

  Ermones is een vakantiebestemming op Corfu en ligt aan de westkust van het eiland. De afstand tot hoofdstad Kerkyra bedraagt 16 kilometer. In de baai ligt het mooie Ermones beach met luxe hotels amfitheatersgewijs tegen de rots gebouwd. Op korte afstand ligt de 18 holes golfbaan van Corfu. Veel gasten in de hotels en villa’s hier combineren een vakantie met golfen.

  Combineer Ermones met een golfvakantie op Corfu

  Ermones beach is een zand- en kiezelstrand en grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols. Deze zijn te huur voor een dagje zon, zee en strand. Je kunt een motorbootje huren en varen naar de fraaie stranden Antifos beach en Giali beach. Deze zijn vanaf land vrijwel onbereikbaar. Er zijn dan ook geen voorzieningen en zorg zelf dus voor eten en drinken. Vergeet niet je afval weer mee terug te nemen. Zo houden we met elkaar deze ‘wild beaches’ schoon en aantrekkelijk. Met de boot kun je ook in zuidelijke richting varen naar Myrtiotissa beach en Glyfada beach. Als je zelf liever niet wilt sturen en lekker dagje wilt luieren op Giali beach dan kun je ook kiezen voor de taxiboot.

  Leuk om te bezoeken is het Theotoky wijnhuis op drie kilometer afstand. Hier kun je rode, witte en rosé wijnen proeven van inheemse druivenrassen. Theotoky winery is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Ook een uitstapje naar het traditionele bergdorp Giannades is een tip. Hier vind je tevens tavernes, supermarkten en een bakker.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen