Kommeno

Kommeno is een kleine vakantiebestemming op het Griekse eiland Corfu. Het grote Grecotel op de landtong trekt de meeste toeristen naar Kommeno en het dorp wordt ook wel Limni of Daphnila genoemd. De afstand tot de hoofdstad Kerkyra bedraagt 11 kilometer en het populaire Dassia ligt op twee kilometer rijden. Veel luxere accommodaties in Kommeno variërend van all-inclusive hotels tot luxe privé villa’s. Het uitzicht op Kerkyra en de jachthaven van Gouvia is fraai.

Bezoek het witte Ipapanti kerkje in Kommeno op Corfu

Het Ipapanti kerkje, ook wel Ippapanti genoemd, is het gezichtspunt van Kommeno en ligt in de baai van Gouvia. Wit van kleur op een klein schiereiland, in alle rust, met uitzicht op de grootste jachthaven van Corfu. Een fotogeniek kerkje en tegelijkertijd pittoresk. Neem de afslag Limni of Kommeno van de doorgaande weg naar Dassia en Ipsos. Het Ipapanti kerkje dateert uit de 18e eeuw en is vrij te bezoeken.

Langs de hoofdweg ligt een busstation met frequente verbindingen met Kerkyra, maar ook met Dassia en Ipsos. In een klein half uur ben je met de bus in de hoofdstad van Corfu. Voor restaurants, supermarkten, bars en souvenirwinkels vind je mogelijkheden in het nabijgelegen Dassia. Een dagje naar Kerkyra tijdens je vakantie in Kommeno is een tip.

Kommeno tips

Niet ver van Kommeno, in Kato Korakiana, ligt het beste restaurant van Griekenland (2013 en 2014) Etrusco. Chefkok Ettore Botrini kookt met lokale ingrediënten van het eiland Corfu als koumquats en zeevruchten. Geopend van juni tot en met september. Vooraf reserveren is zeker in het hoogseizoen een tip.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kommeno stranden

Echte stranden vind je niet in Kommeno. De meeste hotels, villa’s en appartementen hebben een zwembad en sommige hotels, als het Grecotel Imperial, hebben privé stranden. Bij het Ipapanti kerkje ook nog een klein en smal strand. Voor de mooiere en goed georganiseerde stranden kun je beter naar Dassia en Ipsos gaan. Of nog beter naar Barbati.

De kwaliteit van het zeewater bij Kommeno (gemeten ter hoogte van het Grecotel Imperial) is van uitstekende kwaliteit. De Grieken besteden veel aandacht aan de controle van de kwaliteit van het zwemwater in toeristische gebieden. Het Griekse Ministerie van milieu, energie en klimaatverandering test voortdurend of het zwemwater schoon is. Kommeno heeft in zowel 2010, 2011, 2012 en 2013 zwemwater van uitstekende kwaliteit.