Combineer een vakantie naar Corfu met Paxos

4 april 2022 Bas Wanrooij

Combineer een vakantie naar Corfu met het eilandje PaxosWil je je vakantie naar Corfu combineren met een andere kleinere Griekse bestemming? Je kunt vanaf Korfoe één of meerdere dagen naar Paxos, ook wel Paxí genoemd, reizen. Vanuit havenstad Lefkimmi in het zuiden van het Ionische eiland vertrekken dagelijks twee of zelfs drie veerdiensten naar Gaios op Paxos. Kamelia Lines vaart je in slechts 45 minuten over. Een enkeltje kost € 14,- per persoon. Vanuit Kerkyra zijn er ook twee tot zelfs vier dagelijks veren met Paxí in de maanden juni tot en met september. Deze overtocht met een draagvleugelboot duurt met ongeveer anderhalf uur iets langer.

In één dag heen en weer van Corfu naar Paxos

Terrasje pakken in Gaios op Paxí tijdens dagtocht vanaf CorfuJe kunt georganiseerd een dagtocht maken tijdens je vakantie op Corfu naar Paxos. Andere mogelijkheid, en een tip, is om zelf deze trip te organiseren. Vanuit Kerkyra vertrekt de eerste veerboot in de zomermaanden al om 08:00 uur. Dan zet je op 09:30 voet aan wal in het gezellige hoofdstadje Gaios. Pas om 18:00 uur gaat de laatste veerdienst terug naar Korfoe. Het is wel aan te raden om de tickets (ruim) vooraf te boeken en je altijd goed te informeren over actuele vertrek- en aankomsttijden van de boten. En bij (erg) slecht weer kunnen de boten uit de vaart worden gehaald.

Vanuit Lefkimmi, voor als je in het zuiden van Corfu op vakantie bent, gaat het eerste veer om 09:00 uur. Rond 09:45 uur sta je dan op de kade in Paxí. Om 17:00 vertrekt de laatste dienst dan weer terug naar Lefkimmi. En dus ben je om 17:45 uur weer terug op je plaats van vertrek.

Combineer vakantie Corfu met een paar dagen op Paxos

Je kunt natuurlijk ook één of twee nachten blijven op Paxos en dus een andere veerdienst terug nemen. ’s Avonds is Gaios gezellig met gevulde terrasjes langs de boulevard en op het dorpsplein. Overdag kun je naar het havenplaatsje Lakka in het noorden, gaan wandelen of per kaïk naar schitterende stranden op Anti-Paxos. Denk dan aan Voutoumi beach en Vrika beach. Deze laatste heeft een tweetal tavernes aan het strand. Bij Voutoumi beach heb je een prachtig uitzicht op de baai en het strand vanaf Bella Vista taverne.