Kavos

  Kavos is één van de drukste vakantiebestemmingen op Corfu en vooral populair bij de jeugd. De levendige badplaats ligt in het uiterste zuiden van het Griekse eiland Korfoe op 48 kilometer van hoofdstad Kerkyra en zes kilometer van Lefkimmi. Het zandstrand is hier lang en op sommige plaatsen breed met beach bars en tavernes.

  Kavos is een drukke badplaats op het eiland Corfu

  Het zandstrand van Kavos is grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols en zeker in het hoogseizoen druk. Alternatief is Arkoudillas beach op 2,5 kilometer van het vakantiedorp bij de Asprokavos kaap. Bezienswaardig is het Kavos klooster met een fraai uitzicht op zee en verderop het Ionische eiland Paxos.

  Echte bezienswaardigheden heeft de badplaats niet. Het is een echte vakantiebestemming en voor een culturele vakantie kun je beter naar Kerkyra gaan. In en rondom het centrum bevinden zich de meeste appartementen en hotels. Leuk is om tijdens je vakantie in Kavos te gaan lunchen in het centrum van Lefkimmi op een terras aan het riviertje.

  Vanuit het haventje kun je met de veerboot naar Igoumenitsa en Paxos. Ook vertrekken hiervandaan de meeste boten voor dagexcursies, zoals naar de stranden Vrika beach en Voutoumi beach op Anti-Paxos.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen