Porto Timoni

  Porto Timoni. ook wel Afionas twin beach genoemd, is ongetwijfeld één van de mooiste stranden van het eiland Corfu. Het strand ligt aan de noodwestkust van het Griekse eiland op een steenworp van het bergdorp Afionas en een paar kilometer van de vakantiebestemmingen Agios Georgios en Arillas. Porto Timoni beach is alleen over zee en te voet te bereiken. Met de auto kun je rijden tot het centrum van Afionas of als je wilt zelfs tot aan taverne Dionysos. Bij dit restaurant zijn enige parkeerplaatsen en bovendien zijn hier studio’s en appartementen te huur.

  Porto Timoni beach is één van de mooiste stranden van Corfu

  Dionysos taverne heeft vanaf haar terras een spectaculair uitzicht op de baai van Afionas en Agios Georgios. Een tip om hier even neer te strijken voor je de wandeling naar Porto Timoni beach gaat maken en/of hierna. Net voor het restaurant staat een bordje bij het begin van de wandelroute naar het strand met de dubbele baai. De 500 meter wandelafstand die erbij staat geschreven is in werkelijkheid wat meer en reken op een looptijd van een kwartier á twintig minuten. Trek goede schoenen aan voor je deze wandeling gaat maken en het pad is goed begaanbaar. Ook voor gevorderde wandelaars is deze route in het voor- en naseizoen interessant.

  Porto Timoni beach is een prachtige plaats om te gaan snorkelen of duiken. De rotsachtige kust, de snel aflopende zeebodem en het kraakheldere zeewater zorgen voor een mooie onderwaterwereld. Er zijn geen voorzieningen op of nabij het strand en neem dus voldoende drinkwater mee hiernaartoe. In de zomermaanden meert er zo nu en dan een “snackboot” aan met eten en drinken.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen