Agios Georgios

Agios Georgios (Pagon) is een grote baai in het noordwesten van Corfu. Het ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Kerkyra en is eenvoudig te bereiken. Het aanzicht vanaf de noord- en zuidkant van de baai zijn absoluut het mooiste. Vanuit Paleokastritsa en Afionas heb je hoog vanaf de bergen een adembenemend uitzicht.

Agios Georgios is één van de mooiste baaien en stranden van Corfu

Op Corfu vind je zowel aan de zuidwestkust nog een ander strand en dorpje met dezelfde naam. Om ze uit elkaar elkaar te houden is er een toevoeging voor beide dorpen. Agios Georgios Pagon is het dorp en strand in het noordwesten van het Ionische eiland en Agios Georgios Agiradon ligt in het zuidwesten van Korfoe.

Agios Georgios Pagon ligt aan de gelijknamige baai. Aan de noordkant van de baai wordt het eigenlijk al Afionas genoemd. Langs het strand loopt een weg en die gaat soms wat meer landinwaarts achter verschillende accommodaties langs. In het midden van de baai mondt, voornamelijk in de winter en het voorjaar, het Megapotamos riviertje uit in de zee.

Deze badplaats heeft niet echt één gezellig centrum met wandelboulevard. Voorzieningen zijn er genoeg en langs het strand vind je verspreid verschillende accommodaties, tavernes, supermarktjes en souvenirshops. Het is dan ook een prima bestemming op Corfu voor een rustige (strand)vakantie. Bovendien kun je hier goed snorkelen langs de rotsen aan de noord- en zuidzijde van de baai. En de bestemming is ook niet voor niets populair bij duikers.

foto album Corfu

Agios Georgios tips

Aan de noordkant van de baai van Agios Georgios, bij Afionas, kun je zoals al genoemd goed snorkelen en duiken. Langs de rotskust is het zeewater niet alleen kraakhelder, maar tussen deze rotsen zwemmen ook de nodige kleurrijke vissen. Het zeewater is ook meestal rustig hier en je kunt tot meters diep de zeebodem zien. Een tip als je een dagje naar het strand van Agios Georgios is om hier te gaan snorkelen en dat te combineren met een lunch in taverne Vrachos direct aan het strand. Vanaf het overdekte terras heb je een fraai uitzicht op de baai en de bergen op de achtergrond.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Georgios stranden

Agios Georgios Corfu

Agios Georgios Corfu – blauwe zee

Het strand van Agios Georgios Pagon behoort tot de mooiste en ook langste stranden van het eiland Corfu. Al sinds jaar en dag is het zandstrand gewaardeerd met een Blue Flag Beach en niet voor niets. Agios Georgios beach is zeer goed georganiseerd met strandstoelen, parasols en de nodige watersportmogelijkheden. Maar dit is niet over het hele strand en je hebt meer dan voldoende mogelijkheden om zelf een plekje te zoeken met je badlaken.

De zeebodem loopt vrij snel af en het zeewater kan hier, mede door de stroming, vrij fris zijn. In de zomer natuurlijk heerlijk voor een afkoelende duik. Met kinderen is het strand prima, alleen wordt het snel diep in zee.