Agios Georgios

Agios Georgios (Pagon) is een grote baai in het noordwesten van Corfu. Het ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Kerkyra en is eenvoudig te bereiken. Het aanzicht vanaf de noord- en zuidkant van de baai zijn absoluut het mooiste. Vanuit Paleokastritsa en Afionas heb je hoog vanaf de bergen een adembenemend uitzicht.

Agios Georgios is één van de mooiste baaien en stranden van Corfu

Op Corfu vind je aan de zuidwestkust nog een ander strand en dorpje genaamd Agios Georgios. Om ze uit elkaar elkaar te houden is er een eventuele toevoeging voor beide dorpen. Agios Georgios Pagon is het dorp en strand in het noordwesten en Agios Georgios Agiradon ligt in het zuidwesten van het eiland.

Agios Georgios Pagon ligt aan de gelijknamige baai. Aan de noordkant van de baai wordt het eigenlijk al Afionas genoemd. Langs het strand loopt een weg en soms wat meer landinwaarts achter verschillende accommodaties langs. In het midden van de baai stroomt, voornamelijk in de winter en het voorjaar, het Megapotamos riviertje.

Deze badplaats heeft niet echt een gezellig centrum. Voorzieningen zijn er genoeg en langs het strand vind je verspreid verschillende accommodaties, tavernes, supermarktjes en souvenirshops. Een prima bestemming op Corfu voor een rustige (strand)vakantie.

foto album Corfu

Agios Georgios tips

Aan de noordkant van de baai van Agios Georgios, bij Afionas, kun je goed snorkelen en duiken. Langs de rotsen is het zeewater niet alleen kraakhelder, maar tussen deze rotsen zwemmen ook de nodige vissen. Een tip als je een dagje naar het strand van Agios Georgios is om hier te gaan snorkelen en dan lunchen in de taverne Vrachos direct aan het strand.

Bekijk alle aanbiedingen

Agios Georgios stranden

Agios Georgios Corfu

Agios Georgios Corfu – blauwe zee

Het strand van Agios Georgios Pagon behoort tot de mooiste en ook langste stranden van het eiland Corfu. Al sinds jaar en dag is het zandstrand gewaardeerd met een Blue Flag Beach en niet voor niets. Agios Georgios beach is zeer goed georganiseerd met strandstoelen, parasols en de nodige watersportmogelijkheden. Maar dit is niet over het hele strand en je hebt meer dan voldoende mogelijkheden om zelf een plekje te zoeken met je badlaken.

De zeebodem loopt vrij snel af en het zeewater kan hier, mede door de stroming, vrij fris zijn. In de zomer natuurlijk heerlijk voor een afkoelende duik. Met kinderen is het strand prima, alleen wordt het snel diep in zee.

Wat zijn jouw tips voor Agios Georgios?