Afionas

  Afionas is een fraai bergdorp op Corfu. Het ligt tussen de stranden van Arillas en Agios Georgios in aan het noordwestkust van het Griekse eiland. De afstand tot Corfu-stad bedraagt 30 kilometer en er is een busverbinding. Attractief is het autovrije gedeelte. Hier kun je over wandelpaden door het oude gedeelte van het dorp heen slenteren. Op loopafstand vind je de mooie dubbele baai met stranden van Porto Timoni.

  Afionas is een traditioneel bergdorp in het noordwesten van Corfu

  Je huurauto kun je langs de weg net in of voor het dorp parkeren. Let op dat de weg doodloopt en hier aan het einde bij het dorpspleintje nog een bushalte is. Via het oude centrum van het dorp wandel je naar boven langs huizen van kunstenaars. Je komt uit op een vlakte, vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de baai van Arillas met in de verte de Diapontische eilanden. Mooi moment om even te relaxen op één van de bankjes.

  Loop je bij de bushalte het smalle onverharde pad op richting Dionysus taverne dan ben je op weg naar Porto Timoni. Vanaf het terras van deze taverne heb je een fraai uitzicht op de baai van Agios Georgios. Mooi fotomomentje. Voor een wandeling naar de dubbele baai van Timoni heb je goed schoeisel nodig.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen