De mooiste stranden van Corfu

11 september 2022 Bas Wanrooij
Wat zijn de mooiste stranden van het Griekse eiland Corfu?

Ontdek de stranden van Corfu Griekenland als Porto Timoni

Het Griekse eiland Corfu trekt jaarlijks veel Nederlandse toeristen aan. Deze groene parel ligt op 2,5 uur vliegen vanaf Nederland en biedt vakantiegangers een mix van cultuur, natuur en zon, zee en strand. Stranden zijn er langs de kustlijn van 217 kilometer genoeg te vinden op het Ionische eiland. Variërend van zandstranden langs de westkust tot kiezelstranden voornamelijk in het noordoosten. 

Paleokastritsa

Paleokastritsa ligt in het noordwesten van Corfu op 23 kilometer rijden van hoofdstad Kerkyra. Agios Spiridon beach is het hoofdstrand van de badplaats. Hier vandaan vertrekken ook bootjes naar de grotten en Paradise beach. Aan de andere zijde van de parkeerplaats ligt het kleinere maar fraaie Agios Petros beach. Vanaf de weg naar boven naar het Klooster van Paleokastritsa, heb je het mooiste uitzicht op de twee eerdergenoemde stranden.

Agia Triada beach is een ander georganiseerd strand en ligt aan de andere kant van de haven bij het Akrotiri Beach hotel. Bijzonder is La Grotta lounge bar, waar je vanaf de rotsen het heldere zeewater in kunt duiken.

Tip: leuk om te doen tijdens je vakantie is om hier een motorbootje te huren voor een dagdeel of een hele dag. Je kunt dan zelf varen naar Paradise en Stelari beach en/of de stranden bij dichterbij Liapades.

Arillas

Arillas is een mooi zandstrand in het noordwesten van Corfu. Het ligt op 36 kilometer rijden van Kerkyra en je kunt de huurauto hier langs de boulevard parkeren. Voor de lunch is Ammos beach bar een tip. Wandel over het strand naar het noorden en je passeert grijze kleirotsen. De klei wordt gebruikt voor pottenbakken, maar men smeert zich ook graag hiermee in. Het maakt je huid zacht, maar pas op met de zon als je het eraf spoelt.

Het zand van Arillas beach is wat donkergeel van kleur, maar het zeewater is hier kraakhelder. Leuk is om een dagje strand hier te combineren met een bezoek aan de lokale bierbrouwer Corfu Beer. De brouwerij is geopend voor publiek en ligt zo’n 500 meter van zee. Een goed alternatief voor Arillas is het strand Agios Georgios Pagon in de baai ronder.

Porto Timoni

De baai van Porto Timoni is alleen te voet of met een motorboot te bereiken. Je parkeert je huurauto langs de weg bij Afionas of bij Dionysos taverne. Hiervandaan leidt een wandelpad je naar deze wonderschone dubbele baai. Zorg dat je wandel- of sportschoenen draagt, neem voldoende drinkwater mee en vergeet je snorkelset niet. Op de stranden hier zijn namelijk geen voorzieningen. In de zomermaanden komt hier wel en snackboot.

De wandeling ernaartoe is al een avontuur op zich en niet geschikt voor kleine kinderen. Na een klein half uurtje wandelen kom je bij het uitzichtpunt op de dubbele baai van Porto Timoni. Als je verder naar beneden loopt kom je op de witte kiezelstranden.

Kalamaki beach

Op een paar kilometer ten westen van Kassiopi ligt het zandstrand van Kalamaki beach. Vanuit Kassiopi vertrekken dagelijks excursies naar “sandy beach” zoals ze hier het strand ook wel noemen. Een kindvriendelijk zandstrand door de langzaam aflopende zeebodem en het langgerekte zandstrand.

Kontogialos beach

Kontogialos beach, ook wel Pelekas beach, ligt in het westen van Corfu en vergelijkbaar met het naburige mondaine Glyfada beach. Op beide stranden is het zand wat donker van kleur en langs het stranden zijn de nodige voorzieningen.

Issos beach

Issos beach is en langgerekt zandstrand in het zuidwesten van Corfu. Het wordt voor een groot deel gescheiden door zandduinen van het Korission meer. In de zomer zijn de beach bars hier geopend en Issos beach trekt ook windsurfers aan.

Artikel uit KALA Magazine.