Arillas

Arillas is zo’n prachtige baai in het noordwesten van Corfu. De badplaats is niet zo bekend bij Nederlanders en ook in de zomermaanden is hier nog geen massatoerisme. Voor de kust liggen drie onbewoonde eilandjes. Arillas ligt op ongeveer 25 kilometer rijden van Kerkyra. Niet alleen het strand en de vaak frisse zee zijn trekpleisters van Arillas, maar ook de lokale bierbrouwer Corfu Beer is hier gevestigd.

In Arillas vind je de enige bierbrouwerij van het eiland Corfu Beer

De auto kun je parkeren direct aan het strand en vaak is hier wel een plekje te vinden. Zelfs ook in het hoogseizoen en het parkeren van je huurauto is gratis. De centraal gelegen pier scheidt het zandstrand van Arillas in twee delen. Richting het noorden eerst een wat breder zandstrand en later smaller en deels kiezels met kleirotsen. De grijze klei smeren toeristen en locals op hun lichaam en het schijnt een helende werking te hebben. Een gratis reiniging van je huid. Let wel op dat je hiermee ook de zonnebrandcrème van je lichaam haalt. De trendy Ammos beach bar heeft hier een terras en is een tip voor een heerlijke lunch.

Aan de andere kant van de pier ligt de strandtent Malibu met zwembad. Op het strand is er bij de strandbedden en parasols bediening voor eten en drinken. Hier kun je ook de nodige watersporten beoefenen of beachvolleyballen.

Een bootje huren in Arillas en varen via Agios Georgios naar Paleokastritsa of naar Peroulades in het noorden is een tip tijdens je vakantie. Tenminste als de zee rustig is.

Corfu foto album

Arillas tips

Arillas beach op Corfu

Arillas Corfu – het zandstrand

Als je in Arillas bent tijdens je vakantie is een bezoek aan de bierbrouwerij van Corfu beer een aanrader. De brouwerij ligt naast de benzinepomp als je dorp komt inrijden. Eigenlijk bijna altijd geopend en je kunt een kijkje nemen in de brouwerij, de verschillende bieren die ze hier brouwen proeven en natuurlijk ook kopen voor aan het strand of s’ avonds op je terrasje van je appartement.

Dat het bier in Arillas wordt gebrouwen is de enige link die het biermerk heeft met het eiland Corfu. Het bronwater komt van het vasteland van Griekenland en de meeste andere ingrediënten worden geïmporteerd uit landen als Tsjechië.

Meer Griekenland aanbiedingen


Arillas stranden

Het strand van Arillas heeft een totale lengte van 2,5 kilometer met verschillende delen. Op een aantal plaatsen wordt het zandstrand voor een kort stuk onderbroken door zand- en kleirotsen. In het noorden is een gedeelte voor naturisme. Om hierheen te lopen langs het strand moet je een stukje wandelen door het zeewater.

Bij het centrum van Arillas is het ook het drukste aan het strand en hier vind je dan ook de meeste voorzieningen. Direct achter de parkeerplaats is een supermarkt en verschillende Griekse taveernes. Arillas is al jaren een Blue Flag beach op Corfu en het zeewater is hier bijna altijd heerlijk fris en kraakhelder.

Het strand is voor een groot gedeelte georganiseerd met strandstoelen en parasols. Bij Ammos beach bar krijg je een fles water erbij en worden je consumpties op het strand gebracht. Ook bij de ligbedden van de buren krijg je een koude fles water en daarbij twee knijpers om je handdoek goed op het ligbed te kunnen leggen en laten liggen.