Agios Dimitrios beach

Het strand van Agios Dimitrios op Evia wordt ook wel het mooiste strand van Zuid-Evia genoemd. Als je het zelf hebt gezien zul je begrijpen waarom. In het zuiden van Evia is het wegennet nog niet optimaal. Niet alles is geasfalteerd en met een huurauto kun je dan ook niet of moeilijk overal komen. De weg naar Agios Dimitrios beach is tot de laatste 500 meter bedekt met asfalt. Het laatste stukje is een grindweg naar beneden, maar wel met de (huur)auto te doen.

Agios Dimitrios beach is het mooiste strand van Zuid Evia

De afstand vanaf Marmari bedraagt 25 kilometer en vanaf Karystos is het 32 kilometer rijden. Reken op 45 minuten tot een uur reistijd met een huurauto. Op ongeveer een kilometer afstand van Agios Dimitrios word je getrakteerd om een schitterend uitzicht op de baai. Als je de mogelijkheid hebt om hier te stoppen en even uit te stappen is dat zeker een tip.

Agios Dimitrios beach is niet georganiseerd. Al staat er in de zomermaanden wel een kantina voor wat snacks en drinken. Toch is het aan te bevelen om altijd zelf eten en drinken mee te nemen. We waren hier zelf begin juni en de kantina was gesloten. Zeker in mei, juni, september en oktober is het hier genieten. Het is dan niet ondenkbaar dat je het strand helemaal voor jezelf hebt.

foto album

Agios Dimitrios beach tips

Agios Dimitrios beach Evia

Agios Dimitrios beach – stalactieten en stalagmieten

Een tip voor Agios Dimitrios beach op Evia is om er gewoon van te genieten. Misschien wel één van de mooiste stranden die we gezien hebben in Griekenland. Nog ongerept, puur natuur en rustig. Een heerlijk strand voor een dagje te relaxen tijdens je vakantie op het Griekse eiland.

Nee, geen Blue Flag beach, maar zeker een blauwe vlag waard. Het is ongeorganiseerd. Dus niet bedekt met strandstoelen en parasols. Dat lijkt de enige reden waarom Agios Dimitrios beach deze award nog niet heeft gekregen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Dimitrios beach stranden

Agios Dimitrios beach op Evia het uitzicht

Agios Dimitrios beach – uitzicht op de baai

Het strand van Agios Dimitrios beach is bedekt met kleine kiezels en zand. De Egeïsche zee kleurt turquoise en is kraakhelder. De zeebodem loopt vrij snel af en het zeewater is vaak verkoelend. Aan de noordzijde van het strand vind je een paar grotten. Ideale schaduwplekken op warme zomerdagen.

Meer naar de zuidkant van het lange strand mondt een smal riviertje uit in zee. De rotsen aan de zuidkant van Agios Dimitrios zijn deels versierd met stalactieten en stalagmieten. Het totaalplaatje van het strand is compleet en uniek.