Lichadonisia

Lichadonisia is een eilandengroep in het uiterste noordwesten van Evia. De eilandjes zijn te bereiken met een bootje vanuit Kavos. In totaal telt de groep vijftien kleine vulkanische eilanden en ze zijn grotendeels begroeid met olijfbomen. Magnolia, het grootste eiland van Lichadonisia, staat bekend om zijn georganiseerde witte zandstrand. Op het strand van Magnolia kun je gratis gebruik maken van de strandstoelen en parasols. Bij de cantina aan het zandstrand kun je terecht voor een kop koffie of een snack.

Lichadonisia vulkaaneilanden zijn paradijsjes met schitterende stranden

Volgens de mythologie van Lichas letterlijk vernietigd door Hercules in de zee en vormde Lichadonisia. Op één van de eilandjes vind je verlaten huizen van vissers en voor de kust op 10 meter diepte een wrak van een vrachtschip wat hier in 1943 tegen de rotsen is gevaren. Populair bij duikers. Niet alleen vanuit Kavos op Evia kun je naar Lichadonisia, maar ook vanaf Kamena Vourla op het vasteland van Griekenland.

Het laatste stukje naar de eilanden van Lichadonisia zul je altijd met de boot moeten maken. Erheen lopen is geen optie en zwemmen is ook net te ver. Gelukkig zijn er zowel vanaf Kavos als vanaf Kamena Vourla van april tot en met oktober dagelijks meerdere mogelijkheden om de korte overtocht te maken. Een aanrader als je op Evia op vakantie bent en een dagje wilt genieten van zon, zee en strand.

foto album

Lichadonisia bezienswaardigheden

Monniksrobben in Griekenland

Monachus monachus monniksrob Lichadonisia

Bezienswaardigheden op de eilandjes van Lichadonisia zijn er niet zoveel. Je kunt de verlaten huizen bekijken van de vissers, een duik maken naar het oude scheepswrak uit 1943 voor de kust en misschien zie je wel één of meerdere van de vijf Monachus monachus zeerobben die hier leven. Ze zijn hier jaren geleden vrijgelaten om zich te nestelen en dat is met succes. De Monniksrobben zijn bang voor de boten, maar verder vriendelijk en rustig.

Op het eiland Stroggyli tussen de olijfbomen staat een vuurtoren daterend uit 1870 welke je kunt bezoeken. Gemakkelijk te bereiken na een korte wandeling op het eiland.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lichadonisia hoe te bereiken

Lichadonisia eilanden op Evia

Lichadonisia eilanden op eiland Evia

Op Evia kun je met de auto heel dichtbij Lichadonisia komen. Ga naar Edipsos, ongeveer een uur rieden vanaf Agia Anna, in het noordwesten van Evia. Hier neem je de prachtige kustweg en het is ongeveer een uur rijden naar Kavos. Hier kun je met de boot het laatste stukje afleggen naar de paradijseilanden. Bij Kavos (Kavo) vind je een eindeloos schelpenstrand en van hiervandaan vertrekken de bootjes. Je kunt van het ene naar het andere eiland met de boot eilandhoppen.

De boot vanaf Kavos werkt als een taxi van eind april tot en met half juli. Tussen 11.00 en 19.00 uur kun je gebruik maken van de taxiboot. Als je terug wilt bel je met met je mobiele telefoon en in vijf a tien minuten is de taxiboot er om je op te pikken. Van 21 juli tot en met 10 oktober zijn er vaste diensten tussen 11.00 en 19.00 uur dagelijks. Elk half uur vaart er een bootje heen en weer. Voor vijf euro per persoon kun je hier gebruik van maken. Een overzicht vanuit Kamena Vourla duurt ongeveer 20 minuten.

Lichadonisia stranden

De stranden op Lichadonisia zijn klein, maar bedekt met zand. op het eiland Magnolia ligt het enige georganiseerde zandstrand van Lichadonisia met wit zand, ligbedden, parasols en een cantina voor de kleine versnaperingen. Op de andere eilandjes liggen kleinere stranden en deze zijn dus niet georganiseerd. Je kunt met de taxiboot simpel van het ene naar het andere eiland en van het ene naar het andere zandstrand.