Vier Griekse stranden bij beste 22 van Europa

14 april 2022 Bas Wanrooij

Vier Griekse stranden bij beste 22 van EuropaBij de beste 22 stranden van Europa staan dit jaar volgens European Best Destinations vier Griekse noteringen. En het leuke is dat twee hiervan waarschijnlijk nog onbekend zijn bij het grote publiek. Toevallig zijn wij wel op al deze stranden geweest en hebben er ook foto’s gemaakt. Zo staat op de zesde plaats Monolia beach op de Lichadonisia eilanden. Op de achtste plaats het tropische Elafonisi beach op Kreta, op plaats elf Porto Katsiki op Lefkas en op de dertiende plek Agios Konstantinos beach op Astypalea. Leuk, maar hoe kun je deze vier Griekse stranden bij de beste 22 van Europa nou bereiken?

Lichadonisia eilanden en Agios Konstantinos beach

Agios Konstantinos beach op AstypaleaDe Lichadonisia eilanden liggen ten noordwesten van Evia. Er gaan taxibootjes vanuit Kavos naar Magnolia beach toe. Hier vind je een hippe beach bar. Tevens verhuurd de uitbater ligbedjes met parasols op het strand. Magnolia beach doet exotisch aan en ga er maar vanuit dat je buurman hier nog niet is geweest.

Opvallend, en tegelijkertijd leuk, dat Magnolia beach wordt genoemd in de top vijf van beste stranden in Europa dit jaar. Ook Agios Konstantinos beach op Astypalea is voor velen nog onbekend. Lekker relaxen in de beach bar en het uitzicht met de blauwwitte kapel op de voorgrond is natuurlijk prima.

Elafonisi en Porto Katsiki bij mooiste stranden

Elafonisi en Porto Katsiki zijn twee plaatjes en komen vaak voor in de lijstjes van mooiste en beste stranden van Europa en zelfs ter wereld. Mocht je naar Lefkas of Kreta op vakantie gaan dan is een bezoek aan deze stranden zeker een tip. In de zomermaanden kan het hier op beide stranden overigens erg druk zijn. Het beste strand van Europa is in 2022 Porto Santo Golden beach op Madeira (Portugal) geworden, gevolgd door Bolonia beach in Spanje en Seixal beach. Deze laatstgenoemde ligt eveneens op Madeira.