Itanos beach

  Itanos beach is een kiezel- en zandstrand in het noordoosten van Kreta. Het ligt op 25 kilometer rijden van de stad Sitia, drie kilometer van Vai beach en pal naast het fraaie Erimoupolis beach. Op de rotspartij aan de noordkant van de baai liggen de archeologische opgravingen van Itanos. Je auto  parkeer je gratis dichtbij het strand. Op en langs het strand vind je enkele palmbomen en tamarisken. Er zijn geen vaste voorzieningen op het strand. In de zomermaanden staat er weleens een kantina bij de parkeerplaats waar je snacks en wat drinken kunt kopen.

  Itanos beach is een afgelegen baai met zandstrand op Kreta

  Itanos beach wordt ook gebruikt door nudisten en met waterfietsen komen toeristen hier vanuit Vai beach. De baai ligt mooi verscholen en de bomen langs het strand zorgen voor schaduw. Neem zelf een parasol mee en iets om op het strand te liggen, want er zijn geen ligbedden te huur. Door de rotsen op de zeebodem en langs de baai is het een prima plek om te gaan snorkelen. Het is aan te raden om waterschoenen mee te nemen als je de zee in wilt lopen bij Itanos beach.

  De archeologische site van Itanos is gratis te bezoeken. Het was ooit een grote en belangrijke haven voor handel met het oosten en bloeide op in de Mino├»sche tijd. In totaal is Itanos zo’n 15.000 m2 groot en lang nog niet alles van de oude stad is opgegraven. Leuk om doorheen te wandelen.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen