Mylopotas

  Mylopotas is het grootste, breedste en meest bekende zandstrand van Ios. Het strand begint ongeveer 2,5 kilometer ten zuiden van Chora en is een kilometer lang. Om van de ene naar de andere kant te lopen heb je ongeveer 25 minuten nodig. Een mooie strandwandeling, zeker langs de branding. Op het strand kun je beachvolleyballen en bij Far Out kun je terecht voor vrijwel alle watersporten. Je hoeft je hier geen moment te vervelen.

  Mylopotas beach is het bekendste strand van Ios

  Aan de zuidoostzijde vind je het vakantiedorp Far Out met een camping, beach club en restaurant. Dit is de plek voor jongeren, vooral overdag. Het strand van Mylopotas is zeker hier in juli en augustus afgeladen. Ze komen hier van over de hele wereld om hun zomervakantie te vieren. Als de zon ondergaat lopen ze, of gaan ze met de stadsbus naar Chora om verder door te feesten in de smalle en gezellige steegjes van de hoofdstad van Ios.

  Aan de noordzijde van Mylopotas liggen de fraaie rotsen. In de zomermaanden zijn de warme rotsen een ideale plek voor een frisse duik in zee. Een goede Griekse taverne in Mylopotas is Three Brothers waar je traditionele Griekse gerechten kunt eten. Langs de boulevard vind je meer restaurants, tavernes, bars en souvenirwinkels. Aan de noordzijde is Del Mar een mooie locatie voor een kop koffie of lunch. Hierboven ligt het Jean Marie Dreau museum voor moderne kunst.

  foto album Ios

  Meer Griekenland aanbiedingen