5 mooiste stranden van Mykonos

26 november 2018 Bas Wanrooij

5 mooiste stranden van MykonosOndanks dat Mykonos niet het grootste Griekse eiland is, heeft het wellicht wel de meeste mooie stranden. In het westen en zuidwesten zijn de stranden goed georganiseerd en in het noorden en meer richting het oosten vind je de rustigere en soms nog ongerepte stranden.

In de zomer is het ‘Ibiza van Griekenland’ druk met toeristen uit de hele wereld. Internationale top DJ’s zijn dan te vinden in de luxe beach clubs en ’s avonds in Cavo Paradiso. We hebben de 5 mooiste stranden van Mykonos voor je op een rij gezet.

1.Paraga beach ligt vijf kilometer ten zuiden van de bruisende hoofdstad van het Cycladen-eiland. Aan de wetskant vind je de populaire beach club Scorpios, centraal aan het strand Kahlua beach club en in het oosten grenst camping Paraga. Het zandstrand is zeer fraai met zeewater in 50 tinten blauw.

2. Agios Sostis beach ligt op acht kilometer ten noorden van Mykonos-stad. Dit langgerekte strand is niet overal georganiseerd en lunchen in Kiki’s taverne aan de noordzijde is een tip. Het restaurantje heeft geen elektriciteit en is dan ook alleen overdag geopend. Het uitzicht vanaf de Agios Sostis kerk op de baai en het strand is fraai.

3. Elia beach ligt op 12 kilometer ten zuidoosten van de stad. Een groot en breed zandstrand met mooie accommodaties en beach bars. Het strand van Elia beach is grotendeels georganiseerd. Het kleinere Agrari beach ligt op een steenworp afstand en is tevens een prima strand om naar toe te gaan.

4. Platys Gialos beach ligt op vier kilometer van Mykonos-stad en ligt pal naast het mondaine Psarou beach. Parkeren is hier een uitdaging, zeker in de zomermaanden. Direct aan het strand liggen bars en restaurants met hun terrassen. Op het strand relaxte ligbedden en parasols. De zee bij Platys Gialos beach is hier vaak rustig en het zeewater kraakhelder.

5. Ornos beach ligt dichtbij de hoofdstad en is een echt familiestrand. Ook hier is het zandstrand grotendeels georganiseerd. In de omgeving vind je fraaie boutique hotels en op 700 meter lopen van Ornos beach ligt de luxe Buddha Bar Beach.

Dit zijn onze 5 mooiste stranden van Mykonos. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie zandstranden op het Griekse eiland. Zoek je meer rust en minder drukke stranden van is het noordoosten of zuidoosten van het Cycladen-eiland jouw plek. Natuurlijk zijn Paradise en Super Paradise beach ook fraaie stranden, maar we hebben een keuze gemaakt.