Erimoupolis beach

  Erimoupolis beach ligt in het uiterste noordoosten van Kreta op 25 kilometer van de havenplaats Sitia en slechts drie kilometer van het beroemde Vai beach. Het is een vrij lang en breed zandstrand zonder voorzieningen en ligt ten oosten van de opgravingen van Itanos. Met de auto kun je het gemakkelijk bereiken en kosteloos parkeren kun je dichtbij het strand.

  Erimoupolis beach is een prachtig zandstrand op Kreta

  Erimoupolis beach is het grotere broertje van Itanos beach en het heldere zeewater kleurt hier prachtig turquoise met een langzaam aflopende zeebodem. Eén van de mooiste stranden in het noordoosten van Kreta. Mooie plek om bij de rotsen langs de kust te gaan snorkelen. Natuurlijke schaduw zul je hier maar weinig vinden en dus is een parasol meenemen geen overbodige luxe.

  Het kleinere strand aan de andere kant van de necropolis van Itanos heeft meerdere palmbomen op het strand. Niet alleen zorgt dit voor een exotisch aanzicht, maar samen met de tamarisken zorgen ze voor de nodige schaduw. Een Natura 2000 gebied. Beide stranden zijn kindvriendelijk en een prima alternatief voor als Vai beach te druk voor je is in de zomer. Boven het strand zie je de zogenaamde ‘Red Marbles’. Dit zijn opvallende rotsen van rood marmer.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen