Platis Gialos beach

  Platis Gialos is een zandstrand aan de zuidkust van Mykonos. Een populaire stek met exclusieve beach clubs en hun eigen ligbedden en horecavoorzieningen. Platys Gialos of Platis Yialos wordt dit uit de wind gelegen strand ook genoemd en het parkeren van je auto of scooter is, zeker in het hoogseizoen, een uitdaging. Je vindt het strand op een kilometer afstand van Psarou beach en vijf kilometer van hoofdstad Chora.

  Platis Gialos beach is één van de vele fraaie en georganiseerde stranden

  Platis Gialos heeft een kleine haven. Je zult hier weinig boten treffen en het is meer een grote tijdelijke aanlegsteiger voor luxe jachten, vissers- en speedboten. Van hier vandaan heb je een mooi uitzicht op de baai met het kalme en azuurblauwe zeewater. De zeebodem is zanderig en loopt geleidelijk af. De zee is kindvriendelijk, maar het strand staat vol met ligbedden en parasols.

  Het strand van Platys Gialos is ongeveer 250 meter lang en op sommige plaatsen 20 meter breed. Een komvormige baai en beschut tegen de noordenwind. Mocht het hier te druk zijn dan kun je uitwijken naar Paraga beach of Pinky beach op een paar kilometer afstand.

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen