Afales beach

  Afales beach ligt in het noorden van Ithaki. De mooiste baaitjes met spierwitte stranden en azuurblauw zeewater liggen afgelegen en zijn alleen over zee bereikbaar. Vanuit Kefalonia en Lefkas vertrekken dagelijks cruises hiernaartoe om te zwemmen en snorkelen. Zelf kun je in Frikes of Kioni een motorbootje huren en naar Afalas varen. Let wel op dat het hier flink kan (gaan) waaien en respecteer dus altijd de informatie die je krijgt van de bootverhuurder.

  De stranden van Afales beach bij de mooiste van Griekenland

  De stranden van Afales behoren serieus tot de mooiste van Griekenland en bovendien is hier nog geen sprake van massatoerisme. Als je gaat vergeet dan zeker je snorkelset niet en neem zelf voldoende drinkwater en wat te eten mee voor op de boot en op het strand. Het zogenaamde wildbeaches en je vindt hier dus geen ligbedden en parasols. Let op dat je niet te dicht tegen de rotswand aan gaat liggen met je handdoek. Dit is namelijk gevaarlijk, omdat er altijd een steen naar beneden kan vallen.

  Het zicht van bovenaf kun je alleen met een drone maken door bijvoorbeeld over een onverharde weg naar de stranden te wandelen. Een andere optie is om vanaf het strand van Afales, als je bijvoorbeeld met een bootexcursie hier bent, je drone te laten opstijgen voor foto’s.

  Ithaki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen