Frikes

  Frikes is een kleine kustplaats in het noorden van Ithaki en van origine een vissersdorp. Het ligt langs de doorgaande weg van Stavros (1,7 kilometer) naar Kioni (3,6 kilometer) in een natuurlijke komvormige baai. Van en naar Frikes varen verschillende veerdiensten. Er is een bootverbinding met Fiskardo, Vassiliki, Nidri en Vathy. Toeristen die hier komen zijn dan ook voornamelijk afkomstig van deze ferries.

  Frikes is een klein vissersdorp in het noorden van het eiland Ithaki

  Aan het water meerdere terrassen van tavernes en bars. Bovendien een supermarkt en souvenirwinkel. Souvenirs als geitenbellen worden versierd aangeboden. Een wandeling kun je maken naar de grote pier waar de veerboten aanleggen. Soms ook een zeilboot. De vissersboten liggen aan een steiger dichterbij de kade.

  In het dorp en de nabije omgeving verschillende stranden. Limenia beach, een kiezelstrandje, ligt langs de kustweg naar Kioni. Naar het noorden ligt het fraaie strand van Agios Nikolaos. Met de auto te bereiken via een onverharde weg. Met een bootje gemakkelijker over zee.

  Accommodaties zijn er ook te vinden in Frikes. Van eenvoudige studio tot luxe appartement. Al is het aanbod hiervan beperkt. De zee bij de kustplaats zit vol vis en in de zomermaanden ligt het baaitje vol met zeilboten en jachten.

  Ithaki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen