Kioni

Kioni is het meest charmante plaatsje op het Ionische eiland Ithaki (Ithaca). Een idyllisch haventje met boulevard, terrasjes, een kiezelstrand en omzoomd door veel groen. Niet verwonderlijk dat hier in de zomermaanden dagcruises aanmeren vanuit bijvoorbeeld Nidri op Lefkas. In mei, juni, september en oktober is het hier echt genieten. Het kabbelende zeewater en het prachtige uitzicht geven je het ware vakantiegevoel. Op een half uurtje rijden van de hoofdstad Vathi.

Kioni is een schilderachtig havenplaatsje op het eiland Ithaki

Kioni heeft een beschermd dorpsgezicht en dat is ook zichtbaar als je vanuit Frikes het havenplaatsje komt inrijden. Op de Psigadi kaap staan nog resten van drie oude windmolens. Ze heten je welkom als je met de boot de baai in komt varen. Tot 1930 zijn deze in gebruik geweest. In Kioni kun je motorbootjes huren bij George Moraitis. Vaar naar de prachtige afgelegen strandjes in de buurt als Marmakas en Agios Nikolaos. Ook voor een paar uur een tip om te doen tijdens je vakantie of dagtocht naar Ithaki.

In het dorp, bij de haven, kun je kiezen uit een tiental terrassen. Variërend van traditionele Griekse taveerne tot trendy koffiebar. Gemoedelijk en grotendeels in de aantrekkelijke schaduw gelegen. Natuurlijk zijn er in het dorp de nodige supermarkten en souvenirwinkeltjes te vinden.

Ithaki foto album

Kioni tips

Kioni op Ithaki het haventje

Kioni Ithaki – het pittoreske haventje

Natuurlijk is het een must om even neer te ploffen op een terrasje aan de haven in Kioni. Een bootje huren is een aanrader. Ook met de kinderen leuk om te doen en aan te meren in een mooie baai met afgelegen stranden. Van het verhuurbedrijf krijg je een koelbox met ijs mee om je drankjes gekoeld te kunnen houden en een kaart van de omgeving. Varen kan en mag tot de vuurtoren in het noorden en tot de baai van Sarakiniko in het zuiden.

Als je het haventje aan de rechterzijde passeert kun je een heel eind langs de kust doorrijden. Het weggetje is wat smal, maar je wordt getrakteerd op mooie uitzichten en fraaie baaitjes. Een paar stops zul je hier waarschijnlijk wel maken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kioni vakanties

Strandje bij Kioni op Ithaki

Kioni Ithaki – strandje met de boot

In Kioni zijn meerdere appartementen en studio’s te huur. Voor de zomermaanden zeker aan te raden om vooraf een accommodatie te boeken. In het haventje meren dagelijks zeilboten aan en ook luxe jachten zijn hier eerder regelmaat dan uitzondering. Veel toeristen kiezen voor een kort verblijf van één of twee nachten in het havenplaatsje, maar veruit de meeste bezoekers zijn hier maar een paar uur tijdens een dagje uit.

Het is een hele mooie verblijfplaats op het Griekse eiland Ithaki en bovendien een prima uitvalsbasis om het Ionische eiland te ontdekken. In de omgeving zijn er wandelroutes en de kustweg naar Frikes is een fraaie route om te rijden.