Aspros Gialos beach

  Aspros Gialos beach is een kiezelstrand in het westen van Ithaki. Het ligt op negen kilometer rijden van Frikes en 15 kilometer van hoofdstad Vathi. Er zijn geen voorzieningen aanwezig op en bij het strand. Neem zelfs dus voldoende drinkwater mee en wat te eten. Ook is er op het strand geen natuurlijke schaduwplek. In de zomer kun je hier een parasol huren echter is het aanbod beperkt. Tip om zelf een parasol mee te nemen naar Aspros Gialos beach.

  Aspros Gialos beach behoort tot de mooiste stranden van Ithaki

  Vanaf het strand van Aspros Gialos heb je uitzicht op buureiland Kefalonia. Je auto parkeer je op 200 meter van de het strand langs de doorlopende weg. Het laatste stukje dien je te voet af te leggen via een stenen wandelpad met een aantal traptreden. De zeebodem loopt hier vrij snel af en de witte kiezelstenen geven het kristalheldere zeewater hier haar turquoise kleur. Zeker op een warme zomerdag kun je snel een verfrissende duik nemen in het diepe zeewater.

  In de directe omgeving van Aspros Gialos zijn geen accommodaties beschikbaar. Hiervoor kun je naar naar het dorpje Lefki gaan op zo’n 2.5 kilometer afstand. Hier vind je overigens ook enkele tavernes en een kleine buurtwinkel. Meer toeristische voorzieningen zijn beschikbaar in Stavros en Frikes.

  Ithaki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen