Chicken bay

  Chicken bay is een surfbaai op het Griekse eiland Karpathos. Het ligt in de gemeente Afiartis direct naast de landingsbaan van de internationale luchthaven. De baai heeft een fraai strand met een paar goede beach bars. De naam heeft het te danken aan het ondiepe zeewater in vrijwel de gehele baai en de matige wind die hier waait. Ideale plek om te leren surfen. Heb je wat ervaring dan kun je naar Devil’s bay of Gun bay iets ten noorden van deze baai toe.

  Chicken bay is ondiep en perfect voor beginnende surfers

  De baai van Chicken Bay is zo’n 450 meter breed en niet een strand om lekker te gaan zwemmen. Vaak is het hier ook te druk met surfers. Je kunt hier overigens surfplanken en -zeilen huren, maar ook surflessen nemen. De beach bars zijn prima om net voor je het vliegveld opgaat nog even een kop koffie te drinken. Het strand in deze baai is Makris Gialos genaamd, net als de originele naam van deze baai.

  Langs de baai vind je geen accommodaties. Echter op korte afstand en wat meer landinwaarts zijn enkele opties om te verblijven. Beter is om uit te wijken naar bijvoorbeeld Amoopi. Daar zijn namelijk ook meer toeristische voorzieningen. Deze vakantiebestemming ligt tien kilometer ten noorden van Chicken bay.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen