Saria

  Saria is een eiland van slechts 20,4 km2 en ligt ten noorden van Karpathos. Een bewoond Grieks eiland en slechts met een zeestraat van 100 meter breedte gescheiden van Karpathos. Vanuit de haven van Diafani kun je met een dagexcursie naar dit veelal rotsachtige eiland. Anno 2011 woonden er 45 mensen permanent, maar dat aantal fluctueert. De meeste inwoners zijn dan ook schapen- of geitenherders. Palatia beach is het mooiste strand en hier meer je ook aan tijdens een boottochtje.

  Saria is een Grieks eilandje ten noorden van Karpathos

  Palatia beach ligt in het noordoosten en verscholen in een komvormige baai tegen de wind uit het noordwesten. Een wit kiezelstrand met kraakhelder zeewater wat omringd wordt door olijfbomen. Je kunt hiervandaan omhoog wandelen naar de Agios Zacharias kapel en de voormalige nederzetting Alimounta. Van bovenaf heb je een fraai uitzicht op de eerder genoemde baai en het strand. Aan de zuidkant van Saria staan verspreid nog twee andere kapelletjes.

  Op Saria zijn geen mogelijkheden om te overnachten. Tevens zijn er geen restaurants of winkels. Alleen op Palatia beach wordt wel gebarbecued als onderdeel van een dagexcursie en kun je wat drinken als je van de boot afkomt en naar boven wilt wandelen. Onder de olijfbomen aan het strand heb je altijd natuurlijke schaduw. Het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit en bovendien een mooie plek om te snorkelen langs de rotskust. Ook Alimounta beach in het noorden van Saria is een prachtig kiezelstrand. Het kraakheldere zeewater nodigt uit om hier langs de rotskust te gaan snorkelen.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen