Amopi

Amopi, ook wel Ammoopi of Lakki genoemd, is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Karpathos. Het zo’n zeven kilometer ten zuidwesten van Karpathos-stad en op tien kilometer van de internationale luchthaven op het eiland. De kustlijn is hier prachtig en de badplaats is ook met de bus te bereiken vanuit de stad. Van juni tot en met september rijdt er vier keer per dag een bus, behalve op zondag.

Amopi met prachtige stranden is de drukste bestemming van Karpathos

De stranden van Ammoopi zijn de publiekstrekker van de badplaats. Niet één maar meerdere zandstranden en ook kleine verscholen kiezelstrandjes tussen rotspartijen. Het grote en kleine strand van Amopi, maar ook het kiezelstrand Votsalakia. Voor zonaanbidders is de kuststrook met kleinschalige hotels en appartementen een heerlijke vakantiestek. Bij de luchthaven ligt Afiarti beach, geliefd bij windsurfers.

Amopi is de meest populaire vakantiebestemming op Karpathos en trekt zeker in de zomer de nodige toeristen. De badplaats heeft de moderne toerist alles te bieden. Niet alleen mooie stranden, maar ook Griekse taveernes en restaurants, bars, beach bars, supermarkten en de nodige winkeltjes.

Hotels en appartementen zijn er genoeg in de kustplaats en in de directe omgeving. Meestal kleinschalig en gerund door families. Het zeewater is hier kraakhelder en meestal rustig. Genoeg plaatsen om te gaan duiken of te snorkelen. Het klimaat van Amopi is droog met heel weinig neerslag en veel zonuren.

foto album Karpathos

Amopi stranden

Strand van Amopi Ammoopi op Karpathos

Amopi Karpathos – kleine strand

Langs de kust steekt het witte kerkje Ag. Apostoli af tegen de rotspartijen en het gele zand van de stranden. Op 29 juni viert men hier elk jaar de naamdag van deze kerk. Het (grote) hoofdstrand van Amopi, in de vorm van een hoefijzer, ligt beschermd tegen de wind. Een georganiseerd zandstrand met ligbedden, parasols, watersportmogelijkheden en langs het strand beach bars en taveernes. ’s Zomers het drukste strand en prima geschikt voor kleine kinderen.

Aan de andere kant van het schiereiland met Ag. Apostoli kerk ligt het andere (kleine) strand. Ook een mooi zandstrand, deels bedekt met kiezels, en iets smaller dan het hoofdstrand. Tussen de rotspartijen vind je kleinere strandjes van Ammoopi als Votsalakia beach met smaragd groen zeewater.

Rustigere stranden in de nabije omgeving zijn Kastelia, Fokias en Ardani beach.

Meer Griekenland aanbiedingen


Amopi restaurants

Restaurants en taveernes zijn er volop in Ammopi. Variërend van de mediterrane keuken tot Italiaans of Grieks. Bij Griekse taveernes staan ook lokale gerechten van Karpathos op de kaart. Restaurant Amoopi Nymfes ligt op een mooie locatie, vlak aan zee en serveert de Griekse en Italiaanse keuken. Tafeltjes en stoeltjes zijn typisch Grieks en je hebt een mooi uitzicht op zee en over de baai.