Valtha beach

  Valtha beach is een strand in het zuidoosten van Karpathos op 12 kilometer afstand van hoofdstad Pigadia. Een populaire baai voor ervaren surfers, omdat hier vrijwel altijd een noordwestenwind waait. Bijnaam van deze baai is overigens ‘Devil’s Bay’ en het wordt ook wel één van de beste surfspots van Griekenland genoemd. De naam doet wellicht anders vermoeden, maar je kunt gemakkelijk de zee in en uitlopen.

  Valtha beach (Devil’s Bay) is de beste surfspot van Karpathos

  Valtha beach heeft een lengte van zo’n 900 meter en de baai is zo’n 500 meter breed. Voordeel voor surfers is dat hier continue toezicht is. Half juni en half september is de beste reisperiode om hier te gaan surfen. De wind uit het noordwesten waait hier dan dagelijks variërend met een kracht van 4 tot 8 bft. Ondanks dat het strand is bedekt met zand is het niet de beste lokatie op Karpathos om naar het strand te gaan. 

  Ook kite-surfers kunnen hier hun hart ophalen. Valtha beach valt onder het plaatsje Afiartis, net als de twee andere windsurfspots Gun Bay en Chicken Bay. Er worden hier regelmatig windsurfwedstrijden georganiseerd. En surfboard kun je vaak meenemen als ruimbagage op de je vlucht. Luchtvaartmaatschappijen hebben hiervoor aparte tarieven beschikbaar.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen