Finiki

  Finiki is een schilderachtig plaatsje langs de westkust van het eiland Karpathos. Het ligt op anderhalve kilometer ten noorden van Arkassa en 17 kilometer rijden van hoofdstad Pigadia. Al in de 11e eeuw voor Christus werd het haventje gebruikt voor handelswaar. Tegenwoordig een typisch Grieks vissersdorpje met gezellige tavernes, leuke winkeltjes, wat bars en een mooi strandje.

  Finiki is het schilderachtige havenplaatsje van Karpathos

  Op een rotspartij, die Finiki beschermd tegen de wind uit het noordwesten, staat de fraaie blauw-witte Agios Nikolaos kapel. Leuk om even naartoe te wandelen en te genieten van het uitzicht op het haventje, centrum en zandstrandje. In het natuurlijke haventje dobberen vissersboten die hier zijn aangemeerd. Het dorp doet Cycladisch aan door haar vele blauw-witte blokwoningen. Voor het strand vind je het Immacolata monument ter nagedachtenis aan de helden die op 8 oktober 1944 de opstand van Karpathos per schip overbrachten aan de Griekse regering.

  Je kunt in Finiki overnachten, want er zijn appartementen, hotelkamers en studio’s te huur. Het vissersplaatsje is echter populairder voor een avondje (verse) vis eten in één van de traditionele tavernes aan het haventje. Voor meer toeristische voorzieningen rijd je naar het plaatsje Arkasa of Karpathos-stad; de hoofdstad van het eiland.

  Karpathos foto album

  Bekijk alle aanbiedingen