Diafani

  Diafani is een havenplaatsje in het noorden van Karpathos. Van origine is het een vissersdorp, maar inmiddels genereert men hier inkomsten uit het toerisme. Er zijn veerdiensten met o.a. het eiland Chalki en Karpathos-stad. Het haventje wordt tevens gebruikt voor excursies naar het traditionele bergdorp Olympos. Ook is er een veer voor de liefhebbers naar het eilandje Saria, ten noorden van Karpathos.

  Diafani is een kust- en havenplaatsje in het noorden van Karpathos

  Het smalle grijze dorpsstrand van Diafani is grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Hier langs loopt de boulevard met enkele tavernes en winkeltjes. Op een heuvel boven de pier van de haven van de grote veerboten, vind je overblijfselen van enkele windmolens. Bezienswaardig zijn de muurschilderingen in de Zoodochos Pigi kerk in het centrum van het dorp. Leuk is het fonteintje met twee tavernes.

  Diafani is het grootste dorp in het noorden van het eiland Karpathos. Tevens is het de op één na grootste havenplaats en heeft het één van de weinige stranden aan de noordkant. Er is één verbinding over land. Dit is een asfaltweg die via het authentieke bergdorp Olympus verder naar Pigadia doorgaat. Rondom het plaatsje vind je accommodaties, waar je tijdens je vakantie kunt verblijven.

  Karpathos foto album

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Diafani?