5 gezellige vakantiebestemmingen op Karpathos

13 oktober 2021 Bas Wanrooij

5 gezellige vakantiebestemmingen op Karpathos in GriekenlandKarpathos ligt op zo’n 3,5 uur vliegen vanaf Nederland. Net als buureiland Rhodos heeft Karpathos gemiddeld heel veel zonuren per dag. In de zomermaanden kan de zon wel 14 uur per dag schijnen. Toch is dit eiland, onderdeel van de Zuid-Egeïsche eilanden, gelukkig nog niet ontdekt door het massatoerisme. De oost- en zuidkust van Karpathos hebben talloze fraaie stranden en hier vind je de meeste vakantiebestemmingen. Wat zijn 5 gezellige vakantiebestemmingen op Karpathos?

1. Karpathos-stad – is de grootste en meest toeristische vakantiebestemming op Karpathos. Deze hoofdstad wordt ook wel Pigadia genoemd en ligt strategisch langs de oostkust. Dichtbij de internationale luchthaven. Hier tref je een wandelpromenade aan met gezellige tavernes, restaurants en winkeltjes. Accommodaties zijn in Karpathos-stad hier genoeg en variërend van eenvoudige studio’s tot moderne boutique hotels.

2. Amopi – is een andere drukke en gezellige vakantiebestemming op Karpathos. Amopi ligt niet ver van Karpathos-stad en heeft mooie zandstranden in de omgeving. Ook hier zijn genoeg tavernes, restaurants en (beach) bars te vinden. En er zijn genoeg appartementen, hotels en villa’s in dit gedeelte van Karpathos om te verblijven tijdens je vakantie.

3. Arkassa – is een gezellige vakantiebestemming in het zuidwesten van Karpathos. Ook hier genoeg verblijfplaatsen en mooie zandstranden. Wel kan aan deze kant van het Zuid-Egeïsche eiland bij Arkassa de wind flink waaien. Leuk en onze tip om in het haventje van Finiki wat te gaan eten in een traditionele vistaverne.

4. Lefkos – is een gezellig vissersdorp aan de zuidwestkust van Karpathos. On de omgeving van Lefkos liggen zeer fraaie zandstranden. Het kustplaatsje zelf is knus met tavernes en meerdere accommodaties. Frangolimiona beach, Lefkos beach en Potali beach zijn hier de (witte) zandstranden.

5. Diafani – is de tweede havenstad van Karpathos en ligt in het noordoosten. Niet direct de eerste vakantiebestemming op dit eiland waar je aan denkt. Het ligt wat afgelegen, maar dichtbij Olympos. Je hebt tevens de mogelijkheid om het eiland Saria te bezoeken. Diafani heeft een strand en wandelboulevard met de nodige horecagelegenheden.

Natuurlijk zijn er nog meer en vooral kleinere bestemmingen op Karpathos. Met deze 5 gezellige vakantiebestemmingen op Karpathos heb je alvast een goed overzicht van leuke kustplaatsen op dit Griekse eiland.