Arkassa

Arkassa, ook wel Arkasa genoemd, is een vakantiebestemming aan de zuidwestkust van het eiland Karpathos. Tevens draagt de streek hier dezelfde naam met de oude akropolis en het zandstrand Agios Nikolaos. De badplaats ligt op 10 kilometer ten westen van Karpathos Airport en Karpathos-stad ligt op 16 kilometer rijden in noordoostelijke richting.

In Arkassa op Karpathos vind je nog oude cultuur en tradities

Het zandstrand van Arkassa is fraai, maar de ‘meltemi’ wind kan hier hard waaien. De rots, een soort schiereiland, houdt de wind enigszins tegen. De zeebodem loopt geleidelijk af en dus geschikt voor families met kinderen. Bezienswaardig in Arkassa zijn o.a. het archeologisch museum en de Ypapantis kerk met fraaie beltoren. Leuk en pittoresk is het vissersdorpje Finiki op twee kilometer afstand.

Het schiereiland voor de kust herbergt Paleokastro, de oude acropolis, en kun je te voet bereiken. Je wordt hier bovendien getrakteerd op een schitterend uitzicht op Arkassa, het strand, de baai en de eindeloze diepe blauwe zee. De wandeling start bij het witte kerkje Agia Sofia met een fraaie mozaïekvloer. In de oudheid heette het dorp overigens Arkesini. In het Arkasa van vandaag vind je nog veel traditionele taveernes, ouzeri en winkeltjes. Bovendien zijn veel de oude geplaveide paden nog in tact.

foto album

Arkassa tips

Maak een wandeling van Arkasa naar het vissershaventje van Finiki. Een wandeltocht van twee kilometer die je langs de weg kunt maken. In Finiki taveernes in de haven en deze serveren de lokale keuken van het eiland en verse vis. Bovendien is de zonsondergang hier vandaan erg mooi.

Een andere wandeling die je kunt maken als tip is naar Paleokastro. Het kerkje Agia Sofia is al bijzonder, maar de oude macropolis van Paleokastro is dat ook. Het is overigens geen eenvoudige wandeltocht, want het pad gaat omhoog de rotsen op.

Meer Griekenland aanbiedingen


Arkassa stranden

Het strand van Agios Nikolaos is een zandstrand en ligt verscholen achter Paleokastro. Zo een beetje beschermd tegen de ‘meltemi’ wind die hier in de zomer flink kan waaien. Het strand is georganiseerd met parasols en ligbedden en kindvriendelijk. De zeebodem is bedekt met zand en loopt heel geleidelijk af. Bovendien is het zeewater hier kraakhelder. Bij het haventje van Finiki is ook nog een klein strandje.