Kyra Panagia

  Kyra Panagia op het Griekse eiland Karpathos is een fraai zand- en kiezelstrand gelegen op 14 kilometer ten noorden van de hoofdstad Pigadia. De laatste 4,5 kilometer van de weg, vanaf het kruispunt, zijn mooi en langzaam kom je dichterbij bij het strand van Kyra Panagia. Onderweg word je getrakteerd op fraaie vergezichten en zeker dat je met de auto een paar stopt voor foto’s. En tsja zo’n rood koepeldak van een kerkje zo dicht bij het strand is zeker een vakantiefoto waard.

  Kyra Panagia beach is zo’n foto van een ansichtkaart en van kalenders

  Kyra Panagia beach is zo’n foto die je op veel brochures en reisgidsen ziet staan. Het ideale zandstrand, mooie kleuren blauw van het zeewater en een kerkje op de voorgrond. Het strand is vrij lang en goed georganiseerd met parasols en strandbedden. De zeebodem loopt vrij snel af en dus opletten met kleine kinderen als je hier gaat zwemmen tijdens je vakantie.

  Het is een echt familiestrand met een kleine kustplaats met hotels en restaurants. Aan het strand zorgen bomen voor eventuele schaduw en wat verkoeling. Aan beide kanten van het strand vind je rotspartijen. Dus neem je snorkeluitrusting mee. Je kunt dit fraaie kiezel- en zandstrand ook met een dagexcursie per boot bezoeken. Vertrek is vanuit de haven van Pigadia.

  foto album Karpathos

  Meer Griekenland aanbiedingen