Menetes

  Menetes is een bergdorp in het zuiden van Karpathos. Het ligt op zes kilometer ten westen van de kustplaats Amopi. De blokvormige woningen liggen amfitheatersgewijs gebouwd tegen een berghelling van de Profitis Ilias. Vanaf zee is dit grootste dorp van Karpathos niet zichtbaar. In het verleden lag het zo dan ook goed beschermd tegen piraten. Maak een wandeling door de smalle steegjes van dit dorp tijdens je vakantie.

  Menetes is het grootste dorp op het eiland Karpathos

  De Kimissis tis Theotokou kerk in Menetes is bezienswaardig. Het is één van de belangrijkste kerken van het eiland en werd in 1845 gebouwd. Overigens is het dorp zelf al in de middeleeuwen gesticht. Bovendien heb je vanaf het terras hoer uitzicht op het dorp en aan de andere kant in de verte de Egeïsche Zee. Ook de blauwwitte Agios Spiridonas kapel is een bezoekje waard. In het centrum vind je genoeg veelal kleine tavernes met terrasjes tussen de huizen in. Tip voor de lunch.

  Net voor je het bergdorp via een geasfalteerde kronkelweg in komt rijden valt je oog op een oorlogsmonument. Dit is het grootste monument van Karpathos en is ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Menetes en een groot deel van het eiland werden namelijk op 5 oktober 1944 van bevrijd. Je kunt hier een stop maken met een huurauto en dit monument gaan bekijken. Het uitzicht is hiervandaan adembenemend.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen