Lefkos

Lefkos is een vissersdorpje aan de westkust van Karpathos op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Pigadia. Het heeft een klein haventje, restaurants en zeer mooie stranden. Het strand van Gialou Horafi bijvoorbeeld is zeer mooi en goed georganiseerd. Je kunt dit strand van Gialou Horafi bereiken door vanaf Lefkos langs de kust door te rijden naar Potali. Na een kilometer kom je op dit fraaie strand.

Lefkos heeft drie hele mooie zandstranden op Karpathos

Bij Gialou Horafi beach kun je ook een bezoek brengen aan de ruïne van de kleine Agios Georgios kerk uit de 13e eeuw met mooie muurschilderingen. Op het strand vind je ook nog de resten van een oude Christelijke basiliek waar je met je snorkeluitrusting op onderzoek uit kunt gaan. Panagias to Limani is het tweede strand van Lefkos en ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Minder georganiseerd dan Gialou Horafi, minder groot, maar ook minder druk. De naam heeft het strand te danken aan de oude kerk die hier staat.

Het derde strand van Lefkos is Fragolimonas en groter en meer georganiseerd dan Panagias to Limani. Het is het langste strand van de drie en behoort tot de mooiste stranden van Karpathos. Langs de kust zijn veel hotels gebouwd en mogelijkheden om te overnachten zijn er genoeg. Voor de kust ligt het eiland Sokastro, die de harde Meltemi uit het noorden tegenhoud. Fragolimonas is ook een goed georganiseerd strand met parasols, ligbedden en andere faciliteiten voor een modern en schoon zandstrand.

foto album

Lefkos tips

Door de vlakke omgeving kun je eenvoudig wandelen van het ene naar het anders strand. Zowel in de ochtend als ’s avonds een leuke onderneming. De Agios Nikolaos kerk uit de 13e eeuw en archeologische vondsten uit byzantijnse tijd op het eilandje Sokastro zijn de bezienswaardigheden van Lefkos. Maar het zijn de stranden die hier de toeristen trekken voor een vakantie.

De traditionele Griekse taveerne Elektron is een tip om te gaan eten. Tenminste als je houdt van de lokale Griekse keuken. Een echte kleine familietaveerne, waar het eten met liefde wordt bereid.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lefkos stranden

Lefkos is een goede strandbestemming op het Griekse Karpathos. De omgeving is vlak en de zandstranden liggen hier verdeeld over meerdere baaien. Meest georganiseerd en in de directe omgeving taveernes, appartementen en kleine hotels. De stranden van lefkos zijn kindvriendelijk met een langzaam aflopende zeebodem. Een strandwandeling maken is hier meer gewoonte dan een uitzondering. Al wandelend kun je genieten van het mooie achterlandschap, met in de verte de kale bergtoppen.