Petani beach

Petani beach, ook wel Petanoi beach genoemd, is één van de mooiste stranden van Kefalonia. Het strand ligt op het schiereiland Paliki, wat ook wel Lixouri wordt genoemd, langs de westkust van het Griekse eiland. De afstand vanaf Argostoli bedraagt 35 kilometer met een reistijd van 45 minuten. Andere optie, minder kilometers, is met de veerboot vanuit Argostoli naar Lixouri en verder met de auto. Net als bij Myrtos beach heb je van bovenaf een prachtig uitzicht op de baai en het strand. Eenmaal beneden ontdek je het witte strand en het heldere azuurblauwe zeewater van de Ionische Zee.

Petani beach is één van de mooiste stranden van Kefalonia

De golven kunnen vrij hoog zijn bij Petani beach en bij de branding een sterke stroming. Let dus goed op met zwemen; zeker met kinderen. Bovendien loopt de zeebodem hier snel af. Het strand van Petani is grotendeels bedekt met fijn zand en deels met kiezels. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur, maar er is genoeg ruimte voor je eigen handdoek Langs het strand bevinden zich meerdere Griekse tavernes en de nodige accommodaties. Ksouras (Xouras) is een voorbeeld van een prima Grieks visrestaurant.

De lengte van Petani beach is zo’n 550 meter en op sommige plaatsen is het strand 40 tot 50 meter breed. Het lijkt op Myrtos beach, maar dan kleiner. Je huurauto kun je dichtbij het strand parkeren bij de tavernes of anders wat verder terug langs de weg. In de zomermaanden juli en augustus kan het behoorlijk druk op het strand zijn.

foto album Kefalonia

Petani beach tips

Petani beach op Kefalonia in Griekenland

Petani beach – het zandstrand en de zee

In de omgeving van Petani beach op Kefalonia liggen nog meer kleinere baaien. Beeldschone witte kiezelstrandjes met smaragdgroen zeewater. De kustlijn is hier grillig, met vaak hoge en steile rotspartijen. Agia Elenis beach ligt niet ver lopen van Petani beach. Echter het wandelpad is niet overal even goed begaanbaar. Goed oppassen als je deze wandeling gaat maken naar het strand van Agia Elenis. Met kinderen af te raden.

Voor een mooie overzichtsfoto van Petani stop je de huurauto langs de weg naar beneden. Je komt langs meerdere fraaie uitzichtpunten op de baai en het zandstrand.

Meer Griekenland aanbiedingen


Petani beach stranden

Petani beach op Kefalonia overzicht

Petani beach – overzichtsfoto baai en zee

Petani beach is al jaren gewaardeerd met Blue Flag. Het is niet alleen een fraai strand, maar heeft ook een rijke flora en fauna. De kwaliteit van het zwemwater is hier uitstekend. In de maanden april en mei kan het zeewater nog vrij fris aanvoelen. een wandeling langs het strand is uitnodigend als ook een (korte) stop op één van de terrasjes.

Als Blue Flag beach zijn er de nodige voorzieningen op het strand als douches, kleedhokjes en een strandwacht. Let op als je gaat zwemen wat de kleur van de vlag is die wappert aan de “beach tower”. Bij de kleur “rood” mag je namelijk het water niet in.